Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Htjela je nešto napeto': Runjić krimićem ispunila majci želju

Spisateljica Milana Vuković Runjić napisala je svoj prvi kriminalistički roman, naziva 'Faraon iz Ilice je mrtav'. Predstavila ga je u Muzeju za umjetnost i obrt

Grgur Zucko/Pixsell
Foto: Grgur Zucko/Pixsell
10 komentara

Otkad pišem, a pišem od svoje osme godine, mama me moli da napišem nešto ‘napeto’, prema mogućnosti s umorstvom ili dva. Sad je napokon zadovoljna, smije se spisateljica Milana Vuković Runjić (44).

Svoj prvi kriminalistički roman 'Faraon iz Ilice je mrtav' predstavila je u četvrtak u prepunom atriju zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Radnja se događa u 1929. godini, a glavni lik je Edvina Podolsky, a izdala ga je u biblioteci Balkan Noir.

- Ovaj roman je drukčiji od krimića koji se bave današnjicom, pa je i promocija bila posebna. Imali smo vremeplovski izlet u Zagreb 1929. godine. Publici smo projicirali filmove Oktavijana Miletića i pričali kakav je bio život u Zagrebu tih godina - rekla je Milana. Vjeruje da će 'Faraon' doživjeti i nove nastavke, a kaže da bi voljela kada bi ova knjiga postala televizijski serijal jer je uvjerena da ima potencijala za scenarij.

- Volim i britanske likove, Sherlocka Holmesa i Miss Marple i Poirota. U načelnika Barnabyja iz serije 'Umorstva u Midsomeru' bila sam zaljubljena - govori spisateljica, čija se najnovija knjiga od ove subote prodaje na svim kioscima. 

Naši partneri pišu
Message