To je to što me zanima!

Hus planira glazbenike povesti na protest Vladi pod prozore

Zbog odluke Ministarstva financija da samo za glazbu PDV ostane 25 posto, Hus u subotu u Zagrebu organizira prosvjed upozorenja, glazbenici najavljuju 'pravu galamu'
Vidi originalni članak

Hrvatska glazbena unija zbog odluke Ministarstva financija da samo za glazbu PDV ostane 25 posto u subotu u Zagrebu organizira prosvjed upozorenja, a ako se Linić ogluši, najavljuju “pravu galamu”.

- Ići ćemo i do Markova trga. Tako visok PDV nema nijedna zemlja EU ni regije. Strani glazbenici će nas izbjegavati, a domaći će propasti - kaže predsjednik HGU-a Husein Hasanefendić Hus. Nada se da će svih 3000 članova doći na prosvjed u zagrebački Vintage Industrial Bar, ali još se nada da će sve riješiti diplomatskim putem, odnosno razgovorom s ministrom Linićem koji, smatra, nije dobro upućen u situaciju. 

- Volio bih mu objasniti neke stvari jer ovaj PDV će uništiti cijelu glazbenu industriju. Već dugo nam je teško, a umjesto da s ulaskom u EU postane bolje, kao što smo se nadali, sve će biti još gore - ističe Hus navodeći primjere europskih članica Njemačke i Slovenije u kojima je PDV osam posto, a u susjednoj Srbiji je 10 posto. 

Slavko Linić predložio je da u Hrvatskoj PDV bude pet posto za klasičnu glazbu, a za rock, zabavnu i sve druge vrste 25 posto. 

- Ne misle na to da na takve koncerte dolaze ljudi iz drugih zemalja koji moraju negdje jesti i slično, dakle koncerti su korisni za ekonomiju općenito - kaže Hus. 

Ministarstvo kulture podržava HGU, kao i predsjednik Ivo Josipović, dodao je Hus. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 17.03.2013.

    Kako bi bilo da vaš taj "težak" umjetnički život zamjenite "lagodnim" životom radnika?!Kod nas je biti bolje najgori pjevač nego najbolji radnik.Rješenje je vrlo jednostavno;ukinuti sva davanja i doprinose koje država plaća koje kakvim umjetnicima;sami si uplaćujte doprinose i ostala davanja;stavite cijenu kakvu želite na vaše ulaznice,albume,radove i sl i ne trebate državi ništa plaćati;naplaćivati vam vaša reklamiranja po državnoj televiziji i radiju;oduzeti vam stanove koje ste dobili od države i gradova;naplatiti vam zagađivanje bukom koju proizvodite na vašim koncertima(ukoliko koncer imate u Hrvatskoj);..........Uostalom mislim da je najbolje da vašu planetarnu popularnost unovčite u državama gdje je PDV 5-10%.

  • radnik u privatnika 15.03.2013.

    cjenim gospodina Husa kao umjetnika ALI da im ja od svoje plaće dajem za doprinose a njegovi kolege i kolegice pjevaju bez računa kupuju stanove ne plaćaju poreze ja radim cjeli život ustajem se svako jutro u 5 da bih otplatio stambeni kredit napravite Vi gospodine prvo reda u svojoj kući a linić če vas saslušati samo da nesvirate josipovićeve skladbe

  • Androtest 15.03.2013.

    kako ste se upalili ko šuplj kutnjak na muzičare pa bolje njima dati nego ovim smradovima koji samo gledaju kako od naroda uzeti i zadnju lipu

Komentiraj...
Vidi sve komentare