To je to što me zanima!

I Angie osudila Trumpa: 'Sada nam najviše treba suosjećanje'

Posebna izaslanica UNHCR-a Angelina Jolie je, ne imenovavši izravno Trumpa za New York Times kazala da diskriminacija koja se temelji na vjeri znači 'igranje s vatrom'
Vidi originalni članak

Glumica i aktivistica za ljudskih prava Angelina Jolie (41) u četvrtak je izjavila da uredba američkog predsjednika Donalda Trumpa o zabrani ulazaka imigranata iz sedam zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom u SAD, vrijeđa ranjive izbjeglice i šteti im te bi mogla potaknuti ekstremizam. 

Posebna izaslanica UNHCR-a Angelina Jolie je, ne imenovavši izravno Trumpa za New York Times kazala da diskriminacija koja se temelji na vjeri znači 'igranje s vatrom'

Oscarovka je dodala da kao majka šestero djece, 'rođene u stranim zemljama i ponosne na to što su američki državljani', vjeruje u potrebu sigurnosti nacije, no smatra da sve odluke 'trebaju imati uporište u činjenicama, a ne u strahu'. 

- Želim znati da će za djecu izbjeglica koja ispune uvjete za azil u Americi uvijek postojati netko tko će se založiti za njihov slučaj, da će među Amerikancima postojati suosjećanje te da ćemo uspjeti zajamčiti sigurnost zemlje ne smatrajući stanovnike čitavih zemalja, čak i sasvim male bebe nepodobnima za ulazak u našu zemlju na temelju njihove vjere ili geografske pripadnosti - kazala je glumica. 

Jolie je dobila počasnog Oscara za humanitarni rad, a prošle je godine posjetila izbjegličke kampove u Libanonu i u Grčkoj. Ondje se sastala s obiteljima koje su pobjegle pred ratom na Bliskom istoku. Tada je upozorila da 'insinuirajući da su muslimani manje vrijedni zaštite, potičemo ekstremizam u drugim zemljama'. 

S bivšim suprugom, glumcem Bradom Pittom, Jolie ima troje usvojene djece iz Kambodže, Vijetnama i Etiopije, a troje njihove biološke djece rođeno je u Francuskoj i u Namibiji. 
 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • DarkDarkDark 03.02.2017.

    Sta rec na vase komentare osim da ste sve ono suprotno od onog o cemu ona prica. Ja mislim da govori glasom razuma i da razmislja kako bi svaki normalan covjek trebao.. a kako izgleda izgleda... Komentari poput sototnistice, drogerasice i takve slicne.... Tako bi netko mogao prozvati i vasu zenu da je ne daj boze tesko bolesna.

  • mily 03.02.2017.

    a gdje je natpis: Pozor, uznemiravajuća fotografijea!

  • Burdus_1 03.02.2017.

    Ima li ijedan americki drogeras ili diler koji ne osuđuje trumpa...napraviti zid da oni ne mogu do droge je nacizam,komunizam,ustastvo...jer kako ce sada do droge libaralni fasisti iz hollywooda,medija,show businessa....

Komentiraj...
Vidi sve komentare