To je to što me zanima!

'Imao sam sreću s koronom, ali ako ne naučimo ništa iz svega ovoga, čeka nas slična prijetnja'

Što više uništavamo prirodni svijet, više uništavamo biološku raznolikost te se izlažemo ovakvoj opasnosti. Imali smo i katastrofe s drugim vrstama korona virusa, ali i s Ebolom i Bog zna čime sve još, smatra princ
Vidi originalni članak

Da korona virus ne bira koga će 'uhvatiti', dokazao je princ Charles (71) koji se zarazio te uspješno izliječio. Sada je u intervjuu za Sky News progovorio o tom iskustvu.

- Imao sam sreću i lako sam se izvukao. I baš zato što sam imao virus mogu shvatiti kroz što prolaze drugi ljudi. Posebno suosjećam s onima koji su izgubili svoje najmilije i nisu mogli biti s njima u tim trenucima. To je po mom mišljenju najužasnije. Ali, kako bih spriječio da se to dogodi većem broju ljudi, odlučan sam da pronađem izlaz iz ovoga - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prijestolonasljednik vjeruje da će se ljudi, ako ne nauče ništa iz ove pandemije, u budućnosti suočiti sa sličnom prijetnjom.

- Što više uništavamo prirodni svijet, više uništavamo biološku raznolikost te se izlažemo ovakvoj opasnosti. Imali smo i katastrofe s drugim vrstama korona virusa, ali i s Ebolom i Bog zna čime sve još... Sve te stvari su povezane s gubitkom biološke raznolikosti - smatra princ.

ZAJUTRAK Princ Charles podijelio omiljeni recept: 'Dobra hrana je utjeha'

Osvrnuo se i na važnost prirode.

- Moramo pronaći način da prirodu vratimo u središte svega što radimo. Moramo je staviti u središte našeg gospodarstva - poručio je.

Kaže kako se planet odavno trebao tretirati kao pacijenta kojem je potrebno liječenje.

- Nijedan savjesni liječnik, da je planet pacijent, nikada ne bi dopustio da dođe do ove faze, već bi intervenirao. Kao rezultat svega, sada plaćamo cijenu - zaključio je Charles.

Intervju je dao preko video poziva s imanja Birkhall u Škotskoj, gdje boravi sa suprugom Camillom (72) otkada je nastupila karantena.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Linz 04.06.2020.

    Bebek je od njega stariji 4 godine a Princ izgleda k'o da mu je tata !!!

  • 04.06.2020.

    Baš mi je drago što su toliko sposobni uzimati na finjaka od puka i troškati kako im se hoće... A njihov puk stalno vani na cesti s zastavicama... Queen.... Queennn... A Queen ih prca sve redom

  • Major Gašpar 04.06.2020.

    S čime je imao sreću ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare