To je to što me zanima!

'Išla sam na hipnozu kako bih mogla hodati crvenim tepihom'

Iako glumi u Disneyjevoj franšizi, svojoj kćeri brani gledanje 'Pepeljuge' i 'Male sirene'. Razlog je način na koji navedeni animirani filmovi predstavljaju žene i njihov položaj u društvu
Vidi originalni članak

Britanska glumica Keira Knightley (33) u svijet glume ušla je sa samo 18 godina. Iako je danas jedna od najuspješnijih glumica u svijetu, priznaje da joj se bilo vrlo teško nositi sa zvjezdanim statusom. 

- Nevjerojatni su dvostruki standardi s kojima su žene u filmskoj industriji suočene, posebice u mladosti. Muškarcima je dozvoljeno tulumariti i opijati se, a da su mene paparazzo fotografi snimili kako pijana izlazim iz kluba, bio bi to kraj moje karijere. Morala sam poštovati pravila - priznala je za Story

Keiri je sa samo 22 godine dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj, ali to nikad nije skrivala od javnosti. 

- Zbog silnog stresa i života pod povećalom razvila sam PTSP i dobila napadaje panike. Išla sam na hipnoterapiju samo kako bih mogla hodati crvenim tepisima. Tad sam odlučila pauzirati s glumom, no s godinama sam naučila nositi se sa stresom. Često su moje lekcije bile medijski popraćene, ali danas znam da sam dobar radnik. Sad je sve pod kontrolom jer sam u dobroj fazi i stekla sam samopouzdanje - rekla je. 

A GLUMI U DISNEYJEVOJ FRANŠIZI Novi bojkot: Keira zabranila kćeri Pepeljugu i Malu sirenu

Britanska glumica poznata je po izražavanju mišljenja o ravnopravnosti žena i njihovim pravima, i to ne samo u filmskoj industriji. 

- Nije samo filmska industrija zahvaćena problemom seksualnog uznemiravanja. Oduvijek sam znala da su muškarci privilegirani u Hollywoodu, ali privilegirani su u svakoj industriji. S prijateljima sam komentirala da smo barem jednom doživjeli neku vrstu seksualnog zlostavljanja. Primjerice, neprimjerno dodirivanje u noćnim klubovima, ali srećom, nisam doživjela ništa gore od toga - otkrila je za Story. 

Iako i sama glumi u Disneyjevoj franšizi, nedavno je priznala da svojoj kćeri brani gledanje 'Pepeljuge' i 'Male sirene'. Razlog je upravo način na koji ovi animirani filmovi predstavljaju žene, odnosno njihov položaj u društvu. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 16.12.2018.

    PTSP od hodanja po crvenom tepihu..sta bi tek dobila da je radila za kasom u Konzuma?

  • Zelen-oko 16.12.2018.

    U svijet glume je ona ušla puno ranije. Sa 13. godina je glumila dvojnicu Kraljice Amidale u Ratovima Zvijezda Epizoda I.

  • 16.12.2018.

    Ah, jadnica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare