To je to što me zanima!

Izložba Jadrana Lazića na Braču: 'Žena mi je pomogla oko fotki'

Najponosniji je, kaže nam Lazić, na fotografije Brežnjevljeva sprovoda, koje su proglašene fotografijama godine u Newsweeku, kao i fotografijama teroriste Abu Abbasa
Vidi originalni članak

U Split je krajem sedamdesetih doveo Jodie Foster, a pred njegov fotoobjektiv stale su brojne zvijezde: David Bowie, Robert De Niro, Brigitte Bardot, Richard Gere, Milla Jovovich...

JADRAN LAZIĆ Album splitskog paparazza koji je snimao zvijezde: 'Jodie Foster je voljela palačinke moje majke'

Splitski fotograf Jadran Lazić 10. lipnja u Bolu na Braču predstavit će svoju monografiju "Jadran Lazić: 50 godina fotografije" u kojoj je na preko 900 stranica sabrao oko tisuću svojih fotografija tijekom 50 godina fotografske karijere.

POGLEDAJTE VIDEO: Robert De Niro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Najveći problem bilo je izdvojiti fotografije. I tu mi je žena jako pomogla, ona je editor na NBC-u, a pomogli su mi i prijatelji fotografi Matko Biljak i Tom Dubravec - kaže nam Lazić. 

Najponosniji je, kaže nam, na fotografije Brežnjevljeva sprovoda, koje su proglašene fotografijama godine u Newsweeku, kao i fotografijama teroriste Abu Abbasa. Do kraja godine Lazić planira organizirati još desetak promocija monografije, u Šibeniku, Splitu, Hvaru, Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Crnoj Gori, te u Sarajevu kao specijalan gost Sarajevo Film Festivala.

Prvi primjerak monografije našao se u rukama predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, koji se, kaže nam Lazić, oduševio knjigom. Upravo u galeriji njegove supruge Barbare u Ljubljani odžat će se slovenska promocija Lazićeve monografije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare