To je to što me zanima!

Izložba Pioniri maleni: Crtice iz socijalizma naša su 'prezrena baština'. A da nešto i naučimo?

NOVI EXPRESS Vremena se mijenjaju, državni okviri i politički sustavi također, ali teško je u tom dugom popisu osobina idealnog pionira pronaći nešto što ne bi trebala biti univerzalna i svevremenska vrijednost...
Vidi originalni članak

Izložba je izvrstan pogled u povijest djetinjstva i školovanja nekadašnjih učenika u razdoblju socijalizma u bivšoj zemlji, a preko toga i u ideologiju i svjetonazor tadašnjeg društva. Također, postavljanjem ovakve izložbe sugerira se da naslijeđe socijalizma prestaje biti "neželjena baština" i da je došlo vrijeme da sagledamo i njegove pozitivne strane.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • PraznaSlama_1 29.03.2024.

    Biti prisiljen sudjelovati u nametnutim cirkusima dok je moja familija bila progonjena i sikanirana od istih je u najmanju ruku sramotno. Isto kao ovaj vas clanak.

  • hrvojeu 28.03.2024.

    Kakvi pijoniri kakve zvjezde petokrake, smrt komunizmu i sloboda naridu.

  • fango 28.03.2024.

    .. a što bi to trebali naučiti, a da već nismo znali? .. mislim, govorim iz perspektive nekoga ko je sve to proživio .. sve smo to odbacili u trenutku "nacionalnog" osvještenja, pa ne vidim svrhe zašto se toga prisjećati kad je očito većina nas s figom u džepu pjevala druže Tito mi ti se kunemo .. sreća pa vidim da se ljudi nisu promijenili, pjesma je druga, ali figa je i dalje tu ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare