To je to što me zanima!

J.K.Rowling opet na meti LGBT zajednice nakon novog romana

Bivši fanovi autorice pale svoje primjerke knjiga i javno se odriču nekadašnje književne heroine, a smatraju da Rowling već godinama svojim kontroverznim stavovima pokušava doći do toliko željene pažnje.
Vidi originalni članak

Britanska proslavljena književnica J. K. Rowling (54) u doba sveopće političke korektnosti ponovno je zbog svojih kontroverznih stajališta i odluka povrijedila osjećaje dijela svojih obožavatelja te se uplela u novi sukob s LGBT zajednicom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U svom novom romanu 'Troubled Blood', kojeg Rowling piše pod pseudonimom Robert Galbraith, jednom je od likova namijenila ulogu serijskog ubojice transvestita, a zbog ranijeg sukoba oko tvitova o transrodnim osobama, dio njezine nekad vjerne publike odlučio je kako je dosta. Pozivaju na bojkot njezinih djela u skladu s tzv. kulturom ukidanja (cancel culture), društvenim mrežama širi se hashtag #RIPJKRowling ('počivala u miru'), a kritičari joj figurativno žele pokopati karijeru.

Bivši fanovi autorice pale svoje voljene primjerke 'Harryja Pottera' i javno se odriču svoje nekadašnje književne heroine, a konsenzus među zajednicom je da Rowling već godinama svojim kontroverznim stavovima pokušava doći do toliko željene pažnje te ostati relevantnom. 

SUKOB AUTORICE I GLUMCA J.K.Rowling povrijedila osjećaje čitatelja svojom 'nekorektnom izjavom', oglasio se i Radcliffe

Nedavno se u jednu u raspravu o rodu i spolu, koju je pokrenula upravo Rowling, uključio i glumac Daniel Radcliffe (31), koji se proslavio ulogom Harryja u filmskim ekranizacijama njezinih uspješnih knjiga. Nije se složio s njezinim stajalištem, no pokušao je i primiriti one njezine protivnike koji prizivaju radikalnije metode bojkota, zaključivši kao i mnogi, da djela možemo i trebamo odvojiti od autora.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • prdec 21.09.2020.

    Prvo moraju kupiti knjigu da bi je mogli spaliti. Dakle, samo nek pale.

  • sanja985 20.09.2020.

    ovima sve smeta a najvise oni sami sebi al si ne zele to priznat

  • jack_daniels_1 20.09.2020.

    Peti put šaljem isti komentar, pokazuje mi se u donjem lijevom kutu da je poslano, a komentara nigdje. 24 sata šta je ovo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare