To je to što me zanima!

J.K.Rowling povrijedila osjećaje čitatelja svojom 'nekorektnom izjavom', oglasio se i Radcliffe

I dok se 'borila' s gnjevnim replikama uvrijeđenih fanova, u raspravu na internetu uključio se i glumac Daniel Radcliffe (30), koji je pokušao 'ugasiti požar', koji je zapalila Rowling te se suprotstavio njenoj objavi
Vidi originalni članak

Britanska književnica J. K. Rowling (54) u doba sveopće političke korektnosti povrijedila je osjećaje dijela svojih obožavatelja izjavom o 'ljudima koji imaju menstruaciju'. Na svom Twitter profilu sarkastično se referirala na temu roda i spola, što je očekivano izazvalo mnoštvo reakcija u komentarima. 

- Sigurna sam da je nekada postojala riječ za te ljude. Netko će mi pomoći. Wumben? Wimpund? Woomud? - napisala je spisateljica, misleći dakako na 'Women'. 

POČEO JE VRLO RANO Zvijezda Harryja Pottera: S 20 godina sam prestao piti alkohol

I dok se 'borila' s gnjevnim replikama uvrijeđenih fanova, u raspravu na internetu uključio se i glumac Daniel Radcliffe (30), koji je pokušao 'ugasiti požar', koji je zapalila Rowling. 

- Nadam se kako ovo neće pokvariti obožavateljima užitak čitanja njenih knjiga. Transrodne žene su žene. Svaka izjava koja bi to pokušala opovrgnuti, briše identitet i dostojanstvo transrodnih osoba. Ako vi vjerujete da je određeni lik transseksualan, bezrodan ili rodno neutralan, da je gej ili biseksualan, to je između vas i knjige koju ste pročitali i taj je odnos svet. Nitko vam to neće i ne može promijeniti - napisao je glumac, dodajući kako ovo nije svađa s Rowling, spisateljicom koja se proslavila serijom romana o Harryju Potteru, kojeg je pak na filmskom platnu utjelovio upravio Radcliffe. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • faithless 10.06.2020.

    samo čekaj te kad ova sr***a uđu u školske knjige

  • 10.06.2020.

    Prelazi na "mracnu" stranu ahaha. Normalno da se to ne sviđa ljevičarima....

  • mrTrobec 10.06.2020.

    Dolazi Danijel plačući iz škole.Pita ga tata zašto plače.Djeca mi se rugaju da imam kockastu glavu.Nemaš sine,nemaš reče otac i pogladi ga po glavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare