To je to što me zanima!

'Ja sam Filip, odselio sam u Pariz, poslije ponoći sam žena'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagrebačka drag scena u posljednje je vrijeme sve živahnija, a tome svjedoče i subotnji nastupi u Zagrebu tijekom festivala drag umjetnosti DRAGram
Vidi originalni članak

Ove jeseni na zagrebačku scenu stigao je dašak nadrealnog i subverzivnog poigravanja s rodnim ulogama i identitetima.

Drag je najjednostavnije rečeno umjetnost transformacije u suprotni spol, bio on muški ili ženski, ili čak kombinacija karakteristika muškog i ženskog rodnog identiteta u svrhu stvaranja novog koji bi trebao zabaviti publiku.

Uz domaće Drag protagoniste drugi festival ovakve tematike u Zagrebu ugostio je i dvije queer izvedbene sile iz Velike Britanije: Joea Blacka i Metha.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Joe Black je drag klaun britkog jezika čija on-stage persona živi između kazališnih, glazbenih i stand-up pozornica. Joea predstavljaju kao konstantno evoluirajućeg cabaret kameleona, inspiriranog starim Hollywoodom iz kojeg crpi inspiraciju za britke, povremeno bahate, ali smiješne inkarnacije diva.

POGLEDAJTE DIO NJEZINOG NASTUPA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meth karakterizira neobičan pristup izvedbama punim seduktivne ekstravagance. Ona je voditeljica međunarodno poznatih londonskih drag priredbi “The Meth Lab”, članica trupe The Familyyy Fierce i samoprozvani drag nadrealist globalno prepoznata po svom podjednako bizarnom i estetski privlačnom karakteru koji odudara od mainstream beauty draga. Don’t do drugs, do Meth!

POGLEDAJTE DIO NJEZINOG NASTUPA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz Britance, goste su dočekali i već poznate i svima drage House rezidentice: Colinda Evangelista, Dekadenca, Galaxy Diva, Le Filip, Roxanne i Spazam Orgazam.

POGLEDAJTE KRATKE ISJEČKE NJIHOVIH NASTUPA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od muškaraca koji se voli oblačiti u žene je i Le Filipe, drag queen hrvatskih korijena sa stalnom adresom u Parizu.

Le Filipe je doživjela preko nekoliko nemoralnih ponuda, a kaže kako one  većinom dolaze od starijih muškaraca i to pod utjecajem opojnih sredstava.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dugoročni je cilj festivala kako educirati publiku o ovom performativnom izričaju, tako i stvoriti prostor za sve kreativce koji se u Hrvatskoj bave dragom: da svoj talent mogu usavršavati na jednoj redovitoj bazi i predstavljati ga publici.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare