To je to što me zanima!

Je li bilo mjesta i za Jacka? Cameron sa znanstvenicima provjerio teoriju iz Titanica

James Cameron je uz znanstvenike ponovno prošao kroz poznatu scenu iz filma, a koristio je glumce. Kroz četiri različita scenarija je testirao je li njegov lik mogao spasiti život i sebe i svoje djevojke
Vidi originalni članak

Redatelj James Cameron (68) zaslužan je za jedan od najpoznatijih filmova ikad, 'Titanic' iz 1997. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glavu ulogu u filmu imali su Leonardo DiCaprio (48), koji je utjelovio lik Jacka te Kate Winslet (47) u ulozi Rose. U sceni nakon što je brod potonuo, Rose se popela na vrata koja su plutala po vodi, dok se Jack nije uspio spasiti. U posljednje vrijeme na društvenim mrežama kruži teorija da je Jack mogao spasiti svoj život jer je imao dovoljno mjesta pored Rose.

James se u javnosti često susreće s pitanjima o teoriji pa je odlučio testirati tu istu u emisiji 'Titanic: 25 Years Later With James Cameron'. Uz znanstvenike, James je rekreirao poznatu scenu iz filma te testirao četiri različita scenarija na kojima se Jack uspio popeti na vrata.

U prvom scenariju Jack i Rose su se oboje popeli na splav, ali su uronili u ledenu vodu. Nakon toga su 'glumce' postavili u položaj gdje im je iznad vode podignut gornji dio tijela, kao i vitalni organi pa su se time povećale njihove šanse za preživljavanje.

Kao posljednji test, glumci su izveli sve fizički naporne radnje kroz koje su Jack i Rose prolazili prije nego što su uopće pronašli vrata. Uključili su i scenu u kojoj je drugi putnik htio iskoristiti Rose kao pomoć u plutanju. Dodali su i dodatan trenutak, koji se nije dogodio u filmu, a u kojemu je Rose dala Jacku prsluk za spašavanje.

FANOVI ODUŠEVLJENI Titanic se vraća na velika platna nakon 25 godina, zna se datum

- Da smo tako napravili, mogao je izdržati dok čamac za spašavanje ne stigne tamo. Jack je možda i preživio, ali tu postoji mnogo varijabli. Mislim da je njegov proces razmišljanja bio: 'Neću učiniti niti jednu stvar koja će ugroziti nju'. I to je u potpunosti njegov karakter - rekao je Cameron nakon testiranja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.02.2023.

    Bilo je mjesta i za njega, ali joj je toliko postao naporan, da jedva čekala ode u dubine...

  • jebač tvoje majke 03.02.2023.

    Gdje je to mjesto Titanic? zašto ne napišete da znamo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare