To je to što me zanima!

Jadranka Matković: Deložacija me slomila, bila sam u depresiji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što su je izbacili iz stana je zbog povišenog šećera dobila gangrenu pa joj je prijetila amputacija noge. Otad hoda sa štakom, a prije dvije godine slomila je i nogu
Vidi originalni članak

Ne mogu si oprostiti pogreške iz mladosti. Nisam prihvatila stalni angažman u kazalištu jer sam mislila da ću više raditi ako ostanem slobodna umjetnica. Danas znam da mi je to bila najveća pogreška u životu, kaže zagrebačka glumica Jadranka Matković (66).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Prijateljica Tina Puhalo jučer je na društvenim mrežama pokrenula akciju za pomoć Jadranki koja već nekoliko godina jedva preživljava.

Sve je počelo s deložacijom iz stana, nakon čega su počeli brojni zdravstveni problemi i neimaština s kojom se Jadranka bori.

Kolabirala nakon deložacije

- Od 1988. godine živjela sam u gradskom stanu od 23 kvadrata, na 4. katu bez dizala, u Zvonimirovoj ulici i to kao nezaštićeni stanar. Dan prije no što su mi izbacili stvari na ulicu došla je odvjetnica i rekla mi da od sutra više tu ne živim. Mirno sam izašla, a drugi sam dan sve svoje stvari našla razbacane na ulici. Od šoka sam kolabirala - govori glumica, koja je u karijeri odigrala 70-ak filmskih i 30-ak televizijskih uloga. Glumila je i mnogim kazališnim predstavama.

Kako kaže, nakon deložacije je zbog povišenog šećera dobila gangrenu pa joj je prijetila amputacija noge. Otad hoda sa štakom, a prije dvije godine slomila je i nogu. Grad joj je dodijelio stančić na Prisavlju, ali u njemu, kaže, nije mogla ostati.

- Gradski prijevoz je bio daleko kao i prva trgovina, pa sam doslovno bila u izolaciji. Zato sam izašla iz tog stana i unajmila ovaj u Laginjinoj. Za njega plaćam najam i režije na što mi ode cijela mirovina - rekla je Matković. Zbog životnih nedaća, Jadranka je pala u depresiju.

Nisam vidjela izlaz iz situacije

- Smračilo mi se, nisam vidjela izlaz i mislila sam da bi bilo najbolje da me nema. Pomogle su mi Mirta Zečević i Gordana Gadžić koje su me odvele u Centar za mentalno zdravlje i tamo su mi psihijatri dali snage za dalje. Zahvalna sam doktorima na Rebru i u Merkuru, koji su me spasili - kaže Jadranka. Dodaje da bi rado zagrala u nekoj manjoj ulozi, jer za veće nema ni snage.

- To bi mi pomoglo, a izašla bi i među ljude. Za starije je Zagreb pravi logor. Ne možeš izaći ni u grad ako nemaš koju kunu u džepu jer bez toga ne možeš ni na zahod - kaže nekoć poznata glumica koju publika pamti iz domaćih TV-serija poput 'Zabranjene ljubavi' i 'Kud puklo da puklo'.

Svi oni koji žele pomoći Jadranki novac mogu uplatiti na njezin račun: IBAN: HR 6623900013290759961

Idi na 24sata