Obavijesti

Show

Jadranka Matković: Deložacija me slomila, bila sam u depresiji

Jadranka Matković: Deložacija me slomila, bila sam u depresiji
3

Nakon što su je izbacili iz stana je zbog povišenog šećera dobila gangrenu pa joj je prijetila amputacija noge. Otad hoda sa štakom, a prije dvije godine slomila je i nogu

VIDEO

Ne mogu si oprostiti pogreške iz mladosti. Nisam prihvatila stalni angažman u kazalištu jer sam mislila da ću više raditi ako ostanem slobodna umjetnica. Danas znam da mi je to bila najveća pogreška u životu, kaže zagrebačka glumica Jadranka Matković (66).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:24

 

Prijateljica Tina Puhalo jučer je na društvenim mrežama pokrenula akciju za pomoć Jadranki koja već nekoliko godina jedva preživljava.

Sve je počelo s deložacijom iz stana, nakon čega su počeli brojni zdravstveni problemi i neimaština s kojom se Jadranka bori.

Kolabirala nakon deložacije

- Od 1988. godine živjela sam u gradskom stanu od 23 kvadrata, na 4. katu bez dizala, u Zvonimirovoj ulici i to kao nezaštićeni stanar. Dan prije no što su mi izbacili stvari na ulicu došla je odvjetnica i rekla mi da od sutra više tu ne živim. Mirno sam izašla, a drugi sam dan sve svoje stvari našla razbacane na ulici. Od šoka sam kolabirala - govori glumica, koja je u karijeri odigrala 70-ak filmskih i 30-ak televizijskih uloga. Glumila je i mnogim kazališnim predstavama.

Kako kaže, nakon deložacije je zbog povišenog šećera dobila gangrenu pa joj je prijetila amputacija noge. Otad hoda sa štakom, a prije dvije godine slomila je i nogu. Grad joj je dodijelio stančić na Prisavlju, ali u njemu, kaže, nije mogla ostati.

- Gradski prijevoz je bio daleko kao i prva trgovina, pa sam doslovno bila u izolaciji. Zato sam izašla iz tog stana i unajmila ovaj u Laginjinoj. Za njega plaćam najam i režije na što mi ode cijela mirovina - rekla je Matković. Zbog životnih nedaća, Jadranka je pala u depresiju.

Nisam vidjela izlaz iz situacije

- Smračilo mi se, nisam vidjela izlaz i mislila sam da bi bilo najbolje da me nema. Pomogle su mi Mirta Zečević i Gordana Gadžić koje su me odvele u Centar za mentalno zdravlje i tamo su mi psihijatri dali snage za dalje. Zahvalna sam doktorima na Rebru i u Merkuru, koji su me spasili - kaže Jadranka. Dodaje da bi rado zagrala u nekoj manjoj ulozi, jer za veće nema ni snage.

- To bi mi pomoglo, a izašla bi i među ljude. Za starije je Zagreb pravi logor. Ne možeš izaći ni u grad ako nemaš koju kunu u džepu jer bez toga ne možeš ni na zahod - kaže nekoć poznata glumica koju publika pamti iz domaćih TV-serija poput 'Zabranjene ljubavi' i 'Kud puklo da puklo'.

Svi oni koji žele pomoći Jadranki novac mogu uplatiti na njezin račun: IBAN: HR 6623900013290759961

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru
Euforija u Malmöu! Obožavatelji se okupljaju ispred Arene
PRATITE UŽIVO

Euforija u Malmöu! Obožavatelji se okupljaju ispred Arene

Večeras je prva polufinalna večer Eurosonga na kojoj će nastupiti i naš predstavnik Baby Lasagna