To je to što me zanima!

Jan Kerekeš o akciji za liječenje Lave i Lorene: 'Humanitarne predstave bih igrao svaki dan'

Jan Kerekeš u zagrebačkom kazalištu Luda kuća i Centru za kulturu Sesvete u jednom danu odigrat će dvije predstave kako bi prikupio novac za humanitarnu akciju liječenja Lave i Lorene
Vidi originalni članak

Kerekeš teatar je kazalište koje odigra najviše humanitarnih predstava tijekom godine, a mene kao roditelja dvogodišnje kćeri osobito je rastužila vijest o Lavi i Loreni. Odmah sam znao što moram učiniti, govori Jan Kerekeš (35), glumac i osnivač Kerekeš teatra. Predstavom 'Dobar dan, došao sam po vašu kćer' prikupit će novac koji će uplatiti roditeljima djevojčice Lave Petrušić i Lorene Jakubec, koje su oboljele od spinalne mišićne atrofije.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nažalost, više je zainteresirane publike nego što mogu odigrati predstava. Problem je što nema slobodnih prostora onoliko koliko bih ja bio u stanju odigrati predstava. Termin u Ludoj kući rasprodan je u roku od dva dana - govori Jan i dodaje:

- Kad bih imao svoj prostor u Varaždinu, ne bi bilo upitno da igram i desetak humanitarnih predstava mjesečno. Unajmljujem prostore i ovo je najviše što trenutačno mogu učiniti, a čini mi se da to nije ništa. 

U tren je rasprodao 300 ulaznica.

- Pitao sam i u Vidri te u još nekim prostorima, ali nije bilo moguće, pa sam pronašao termin isti dan u Centru za kulturu Sesvete, u 18 sati, pa ću, čim završim, sjesti u automobil i juriti u Ludu kuću da bih odigrao drugu predstavu. Tako ćemo u suradnji s Ludom kućom, ali i s Centrom za kulturu Sesvete, koji su se također pridružili akciji, sakupiti oko 5500 eura. Mi Hrvati znamo biti ovakvi i onakvi, ali kad treba nekome pomoći, doista stavimo glave zajedno i učinimo nemoguće. To se već dokazalo i prijašnjih godina, pa vjerujem da će tako biti i sad - govori Kerekeš. Kako je rekao, predstava 'Dobar dan, došao sam po vašu kćer' dobrim je dijelom autobiografska.

- Kad sam shvatio da ću dobiti kćer, išle su mi razne misli kroz glavu i, dok sam se vozio iz Varaždina prema Zagrebu, te misli bile su tako žive da sam odlučio napraviti predstavu. Zamišljao sam kako ću jednog dana reagirati kad netko dođe u moju kuću i kaže da se želi oženiti mojom kćeri. Okrenuo sam sve to na šalu, igram u predstavi desetak likova i publika je dosad odlično prihvatila predstavu jer ima puno smijeha - kaže Kerekeš o predstavi. U humanitarnu akciju uključio se i pjevač Jacques Houdek pjesmom 'Lavina', koja je postala soundtrack akcije.

- Pokrenuli smo lavinu dobrih djela, uskoro ćemo dostići vrtoglavi iznos od 2,4 milijuna eura za Lavino liječenje i bolji život, što joj svi mi najiskrenije želimo. Pogledajte videospot, podijelite s prijateljima jer samo zajedno možemo do cilja, a vrlo smo blizu!!! - napisao je Jacques na Facebooku. Svi koji još nisu, a žele pomoći maloj ratnici Lavi, mogu to učiniti uplatom na račun otvoren kod Raiffeisen banke:

Lava Petrušić

IBAN: HR5024840083120778121

BIC/SWIFT: RZBHHR2X

Opis plaćanja: za ratnicu Lavu

PAYLPAL: petrunjela.petrusic@gmail.com

Lorena Jakubec:

IBAN: HR9524020063104295235

SWIFT/BIC: ESBCHR22, Erste bank d.d.

poziv na broj: datum uplate (bez razmaka)
opis plaćanja: 'za našu Hrabricu Lorenu'

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 27.02.2023.

    Bravo Jan,nas Varazdinec nemres ti samo tak dobiti prostor bez obzira i na najgledaniji film,rad,trud .Mislim da niste dobili nistai iz zajednicke blagajne .Zalosno da te barem domaci ne cijene ,ma ne sekiraj se jer nisu vrijedni ni onog crnog ispod nokta.A ti i tvoj otac samo naprijed znas kod nas ti sve naopacke okrenjeno.Nije dobro biti i previse dobar kod nas ti se cijeni ,trolanje,zabusavanje .Uspjet ce te vi jer zasluzili ste svojim radom i svoj prostor.BREND VARAZDINA!

  • Vlak Tomica 27.02.2023.

    Što će biti s 2,69 milijuna doza cjepiva protiv Covida? Spalit ćemo više od 50 milijuna dolara... To je Hrvatska!

Komentiraj...
Vidi sve komentare