To je to što me zanima!

Jazz bubnjara Leathersa napali su i ubili u stanu u New Yorku

Glazbenik je bio omiljen na klupskoj jazz sceni New Yorka gdje je često nastupao u  klubovima 'Dizzy's Club Coca-Cola' i 'Smalls Jazz Club', a u potonjem je trebao nastupati i u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Jazz bubnjar Lawrence Leathers ubijen je u stanu u New Yorku u dobi od 37 godina. Pronašli su ga u nedjelju oko podne na stepenicama u Bronxu, a za ubojstvo su osumnjičeni njegova djevojka 41-godišnja Lisa Harris i 28-godišnjak Sterling Aguilar

Aguilar ga je navodno držao za vrat oko pola sata dok ga je Harris udarala šakama u glavu. Umro je od gušenja, objavio je mrtvozornik, javlja People.

Leathers je dobio dva Grammyja za svoj rad. Nagrađen je kao član benda pjevača Cécilea McLorina Salvanta, a 2015. ('For One to Love') i 2017. ('Dreams and Daggers') dobili su nagradu Grammy za najbolji vokalni jazz album.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Glazbenik je bio omiljen na klupskoj jazz sceni New Yorka gdje je često nastupao u klubovima 'Dizzy's Club Coca-Cola' i 'Smalls Jazz Club', a u potonjem je trebao nastupati i u ponedjeljak. 

Bubnjeve je počeo svirati s 15 godina i završio je prestižnu glazbenu školu Julliard. U razgovoru za Capsulocity 2012. ispričao je kako je bubnjeve prvi put vidio u crkvi. Očarali su ga i počeo se 'igrati' s njima nakon svake mise. 

- Nakon svake mise otišao bih do bubnjeva i tapkao po njima. Bilo je nešto u tom osjećaju, u ritmu. Progovorilo mi je, znaš li na što mislim? Uzorci swinga... U svakom slučaju tada sam odlučio da želim svirati bubnjeve - rekao je Leathers.

TUŽNA PRIČA TINEJDŽERICE IZ HRVATSKE: Sa 18 godina imala je moždani udar, a godinu dana kasnije još jedan teži

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare