To je to što me zanima!

Jazz virtuoz M. Dedić: Nisam odustao, i dalje sanjam N. York

Matija Dedić riješio je osobne probleme, posložio stvari na privatnom i poslovnom planu, potpisao za stranu 'etiketu', iako priznaje da živi od - zabavne glazbe
Vidi originalni članak

Bez obzira na stranputice, na dobre i loše dane, na deblja i tanja tromjesečja, Matija Dedić se neće požaliti.

- Mora se i može se živjeti na ovaj način. Kao 'freelancer' sam se odlučio za to. Nešto mi je talenta dano, i to treba poštovati. I dalje vježbam pet do šest sati na dan i potom sam na raspolaganju obitelji - otkrio je Matija koji ne krije da mu se život posljednjih godina dosta promijenio otkako je  pobijedio alkoholizam.

Potpisao je za stranu etiketu, Origin records, snimao CD s Larryjem Grenadierom i Jeffom Ballardom, nastupao u njujorškom Lincoln Centru, a na svom posljednjem projektu CD- u 'Tragovi u sjeti' surađivao je sa Zoranom Predinom.

- Nisam odustao, nisam se time zadovoljio, nekakvi okvirni planovi postoje i dalje - naći veću etiketu, naći 'label' u New Yorku, gdje su stacionirane 'booking' agencije - zaključio je Matija. 

>>> Cijeli intervju pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 16

  • istina52 01.02.2012.

    New York! New York! zašto ne?- treba ostati ustrajan u svemu, a pogotovo vjerovati svojim idealima.....

  • trešnja 01.02.2012.

    Pomalo je tužno gledati i slušati kako dobri glazbenici utapaju.... šta to utapaju u alkoholu??? Što je to tako stresno u glazbi da je alkohol jedini lijek ??? Dok drugima glazba predstavlja melem i lijek za dušu, sami izvođaći i autori traže melem u alkoholu, drogi.... tužno.

  • mellifera196666 01.02.2012.

    Obitelj Dedić je za javnost tabu tema.Stari je genijalac,ali pije ko smuk,čak su mu i jetru u Italiji presadili.Mladić je imao sve uvjete da postane vrhunski glazbenik i vrhunski pijanac!

Komentiraj...
Vidi sve komentare