To je to što me zanima!

Je li Billy pretjerao? Šalama o crncima uvrijedio je gledatelje

Kad sam pogledao film, imao sam potrebu zagrliti prvu crnkinju koju vidim, a za to mi je potrebno 45 minuta vožnje od Beverly Hillsa, jedna je od izjava voditelja
Vidi originalni članak

Nakon osam godina pauze, Billy Crystal (63) bio je domaćin dodjele Oscara po deveti put. U nadi da će nasmijati gledatelje, Crystal je publiku razočarao i nekim uvredama na rasnoj osnovi. 

Kad je Octavia Spencer osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Tajni život kućnih pomoćnica', Crystal je dobio niz primjedbi na račun svog komentara spomenutog filma.

- Kad sam pogledao film, imao sam potrebu zagrliti prvu crnkinju koju vidim, a za to mi je potrebno 45 minuta vožnje od Beverly Hillsa - izjavio je voditelj, a njegovu šalu mnogi su odmah komentirali na Twitteru. 

- Ja sam crnkinja koja živi na Beverly Hillsu. Treba li moja pomoćnica to javiti Billyju - jedan je od ljutitih statusa korisnika na Twitteru. 

 - Upravo to što je Crystal rekao da želi zagrliti prvi crnkinju koju vidi razlog je zašto ga ne podržavam - bijesni komentari na Twitteru nizali su se jedan za drugim.  

Na početku dodjele prikazano je nekoliko unaprijed snimljenih parodija gdje je Crystal prikazan kao Sammy Davis Jr. s licem obojanim u crno. 

- Nijednom se nisam nasmijala još otkako je Billy zapjevao. Što nije u redu sa mnom - samo je jedan od brojnih komentara. 

Šale na račun poznatih nastavile su se i tijekom večeri. 

- Ništa nas ne može izvući iz krize kao gledanje kolekcije zlatnih kipića koji vrijede milijune dolara - ironijom je Crystal spomenuo ekonomsku krizu. 

- Francuzi su sad vjerojatno poludjeli od sreće. Ili što god Francuzi smatraju pod iskazivanje radosti - komentirao je Crystal pobjedu Jeana Dujardina.

Komičar je pak Angelinu Jolie, koja je bila jedna od prezenterica nagrada, najavio kao 'originalnu djevojku sa zmajskom tetovažom' aludirajući na film 'Djevojka sa zmajevom tetovažom' u kojem glumi Rooney Mara. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mamita 28.02.2012.

    ova njihova konferansa ravna je osnovnoskolskoj priredbi, voditelj najavi najvljivaca nagrade????

  • paradigma_1 27.02.2012.

    svaki crnac je ljepši od njega

  • iks28 27.02.2012.

    Ameri i njihov usiljeni, nehumoristični humor..A još ta njihova godinu dana uvježbavana spontanost...E a onda kada to naši Biseri krenu sve to skupa kopirati na dodjeli Porina i sličnih događaja...Da se ukakiš od muke...Pristojnost i korektnost naprema nacionalnoj-rasnoj-vjerskoj i bilo kakvoj osnovi je divna, ali ovo što su Ameri napravili iz toga je lakrdija..Svaku riječ moraš 10x filtrirati, analizirati, svaka izrečena rečenica mora biti 50x provjerena, jer i zarez na krivom mjestu u njoj bi te mogao odvesti na sud radi povrede nečijih prava, časti, sloboda..Toliko o njihovoj "demokraciji, slobodi govora, slobodi medija, i općenito pojmu "Amerika -slobodna zemlja" kojim se uvijek urče i guraju drugima pod nos..I onda još kad krenu enjat nama o našim slobodama i slobodi medija.. Pa ovdje su slobode prevelike,a ne premale!!..svaka budala može pričati što hoće, o kome hoće, i što god joj volja, i nikom ništai!

Komentiraj...
Vidi sve komentare