To je to što me zanima!

Jedva se kreće: Bašić izašao prvi put nakon četiri godine

ŽIVOTNO DJELO Zagrebački glumac, otkad je 2010. slomio kuk, iz kuće izlazi samo kad odlazi liječniku. No Bašić nije želio propustiti odlazak u Rotary Club
Vidi originalni članak

Fizički sam sve slabiji, pa se nadam da više neću ići na dodjele nagrada, izjavio je kroz smijeh Relja Bašić (84). Glumac, najpoznatiji po ulozi gospodina Fulira iz filma 'Tko pjeva zlo ne misli', počašćen je zbog nagrade za životno djelo jer je i sam osnivač Rotary kluba, međunarodnog udruženja koje pomaže stipendiranju mladih.


- U životu sam primio 30-ak državnih, strukovnih i međunarodnih nagrada. No najviše me veseli ova posljednja, koja se rijetko dodjeljuje, i to upravo osnivačima - rekao je Bašić, koji je član kluba 23 godine. 
Glumac je na svečanosti morao sjediti gotovo 90 minuta, što je, kako kaže, teško podnio. 


- Jedva sam čekao doći kući. Dovezao sam se taksijem, koji često koristim zadnjih godina, pogotovo kad idem liječniku - ističe Bašić.

Dodao je kako rijetko izlazi iz stana jer ima strmo stubište. Glumac se kreće pomoću štaka jer je prije četiri godine, odijevajući pidžamu, pao i ozlijedio kuk, pa su mu ugradili umjetni. Da bi ostao pokretan, nekoliko puta na tjedan vježba s fizioterapeutom, a i to mu je, kaže, već postalo naporno. 
Društvena izolacija mu je neizdrživa, a najviše mu, ističe, nedostaju kazalište i publika. No nasreću, mnoge kolege često ga posjećuju. 


- Kako na kavu ne mogu otići u neki od omiljenih zagrebačkih kavana, pijemo je kod mene u stanu - govori osnivač družine Teatar u gostima, koji se najčešće druži s Perom Kvrgićem (86). Osim s Perom, telefonski se čuje s kolegicom Milenom Dravić, s kojom je snimio desetak filmova. 
Unatoč tome što se jedva kreće i ima problema sa srcem, zbog čega ima ugrađen pacemaker, nije izgubio smisao za humor. Požalio se i da se najviše užasava nasilja.


- Zgrozim se kad vidim agresivnost na sportskim terenima - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mutna77 20.05.2014.

    Držite se!!!

  • Linz 20.05.2014.

    Povratak otpisanih.....gospon. Relja, dobro nam došao i nema više kukanja.

  • 20.05.2014.

    Gospon Fulir,aaa prekrasan film!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare