To je to što me zanima!

Joe, izdrži: Carole Baskin dobila je Exoticov ZOO u Oklahomi...

Presudio je tako sudac na Saveznom sudu u Oklahomi u milijunskom sporu. Exoticovim ljudima naređeno je da u roku od 120 dana napuste velebno zdanje. Također, moraju se riješiti i egzotičnih životinja
Vidi originalni članak

Kontroverzni Amerikanac Joe Exotic (57) dobio je 22 godine kazne zbog prijetnji smrću i pokušaja naručivanja ubojstva Carole Baskin te zbog mučenja životinja u svom ZOO-u. Exotic je pod svjetla reflektora došao u Netflixovu dokumentarcu 'Tiger King' i blago rečeno - šokirao publiku. 

Exotic je htio naručiti ubojstvo Carole jer mu je ona stalno bila za vratom i pokušavala je na sve moguće načine zatvoriti njegov ZOO u kojem je držao egzotične životinje poput tigrova, lavova, majmuna... Baskin je preko svoje udruge 'Big Cat Rescue' vršila pritisak na institucije te je jedna od najzaslužnijih što je kontroverzni Exotic iza rešetaka.

Da stvar po Joea bude gora, sad je i službeno ostao bez ZOO-a koji je otišao u ruke Carole Baskin. Presudio je tako sudac na Saveznom sudu u Oklahomi u milijunskom sporu. Exoticovim ljudima naređeno je da u roku od 120 dana napuste velebno zdanje.

Taj naputak suda posebno se odnosi na Jeffa Lowea, kontroverznog biznismena koji je ZOO vodio s Exoticom. Također, Lowe iz ZOO-a u Wynnewoodu mora ukloniti sve životinje. 

Baskin i Exotic povlače se po sudovima od 2011. Tad je Joea Carole tužila zbog kršenja autorskih prava. Da budemo precizniji, Exotic je koristio logo koji neodoljivo podsjeća na logo udruge 'Big Cat Rescue'. Sud je presudio u korist Carole i Exotic se preko noći našao praktični na prosjačkom štapu. Morao je Carole isplatiti milijun dolara kazne.

Netrpeljivost Exotica i Carole porasla je 2016. kad je udruga 'Big Cat Rescue' tužila Joeovu majku Shirley Schreibvogel tvrdeći da je ovaj lažno prebacio ZOO na nju kako bi izbjegao plaćanje vjerovnicima. 

Zbog presude je posebno žalostan Joeov muž Dillion Passage koji vodi Exoticove društvene mreže i brine o "ostavštini" svog partnera.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 02.06.2020.

    Kako to piše novinar 24 sata u članku je optužen za prijetnje smrću,a u naslovu ispada da je ženska kriva?Ne kužim novinaru objasni mi.Ebe.ovaj portal.

  • Matek podravec u Irskoj 02.06.2020.

    Ma da ali bitno od svega je to da nisu ovu zenu id vraaga zatvorili ,a ocigledno ona je bila ta koja je tada takoder ubila svog muza i hranila njegove ostatke, svojim tigrovima

  • Brick 02.06.2020.

    Joeov muž...

Komentiraj...
Vidi sve komentare