To je to što me zanima!

Još jedna država zabranila film 'Barbie': 'Donosi strane ideje i potiče neprihvatljivo ponašanje'

Kuvajtski predsjednik odbora za kinematografiju objasnio je da vlasti mogu zabraniti sve što predstavlja povredu javnog morala, javnog reda i tradicija uvođenjem stranih ideja u društvo
Vidi originalni članak

Kuvat je zabranio prikazivanje u svojim kinima svjetski poznat film 'Barbie' zbog 'vrijeđanja javnog morala', objavile su u četvrtak kuvajtske vlasti.  Nekoliko američkih filmskih hitova zadnjih je mjeseci bilo loše dočekano na Bliskom istoku zbog isticanja homoseksualnih i transrodnih osoba.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prikazivanje filmova 'Barbie' i 'Talk To Me' je zabranjeno - rekao je predsjednik odbora za kinematografsku cenzuru Lafi Subaiei, prenijela je agencija Kuna.

Objasnio je da vlasti mogu zabraniti sve što predstavlja povredu javnog morala, javnog reda i tradicija uvođenjem stranih ideja u društvo.

Prije donošenja odluke, vlasti su zatražile brisanje nekih opscesnih scena koje potiču na neprihvatljivo ponašanje, rekao je, ne precizirajući o čemu je riječ. 

Libanonski ministar kulture u srijedu je rekao da je zatražio zabranu 'Barbie', ocijenivši da promiče homoseksualnost, u kontekstu jačanja anti-LGBT+ retorike u jednoj od najliberalnijih bliskoistočnih zemalja.

SVI MISLE DA JE 'HLADNA' Vojvotkinja Meghan Markle pogledala je 'Barbie', a onda sve oduševila lijepom gestom

Glavni kuvajtski distributer u ponedjeljak je objavio da su vlasti zabranile prikazivanje australskog horora 'Talk To Me' u kojem glumi transrodni glumac Zoe Terakes koji se identificira kao nebinaran, ali koji eksplicitno ne spominje pokret za prava LGBT+ zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • dahvaul 10.08.2023.

    Forsiraju pedere i te neke kaj su još bolesniji kao fol ne znaj kaj su i to će im se ko bumerang vratiti.Povijest nas uči kad god se ljudimna nešto silom nametalo loše je prošlo.I kak naš Ivan kaže ki je gori bit će doli.

  • ante-portas 10.08.2023.

    Kad je Harry Potter izasao, katolici su galamili da je to sotonska knjiga. Kad je autorica knjige nedavno nesto rekla protiv transrodnih osoba, odmah je postala desnicarski heroj. Sad im je i Kuvajt dobar, a tamo su crkve zabranjene.

  • zaladilo 10.08.2023.

    I naši pratri bi trebal naredt stadu da neiđe toio glendat kaon i harisa portera,imandne i pamnetnijih filmovna

Komentiraj...
Vidi sve komentare