To je to što me zanima!

Još jedna serija Georgea R.R. Martina dolazi na male ekrane

Nakon što je preuzeo cijeli svijet svojim knjigama o 'Igri prijestolja', sada već legendarni pisac George R. R. Martin ponovno planira zauzeti našu pažnju svojim SF djelima
Vidi originalni članak

Vrlo vjerojatno ste upoznati s 'Pjesmom leda i vatre', po kojoj je snimljena svjetski poznata i nevjerojatno popularna serija 'Igra prijestolja'. I posve je moguće da znate da je za sve napisano (skoro sve) odgovoran pisac George R. R. Martin. No jeste li znali da je i prije tog djela Martin pisao serijale, i to superherojske?

Pisac je na svojem blogu nedavno upravo za taj serijal, imenom 'Wild Cards', najavio snimanje televizijske serije.

- Universal Cable Productions (UCP) preuzeo je prava za adaptaciju serijala 'Wild Cards', za televizijsku seriju. Razvoj počinje ubrzo, a razvijat će se nekoliko ispreplićućih serijala - napisao je Martin na svojem blogu.

Originalno objavljena 1987., serija knjiga o 'Wild Cardsima', superherojima u eri poslije Drugog svjetskog rata, uključuje i knjige i kratke priče, kao i razne igre. Kroz godine koje su došle, Martinu su se u pisanju knjiga pridružili mnogi drugi značajni autori SF-a i fantastične literature, kao što su Melinda Snodgrass, Roger Zelazny, Caroline Spector, Paul Cornell i drugi.

- Razlika između našeg svijeta i svijeta u kojem žive 'Wild Cardsi' je ta da se 15. rujna 1946. vanzemaljski virus pojavio na nebu iznad Manhattanu i odatle proširio preko Zemlje. 90% zaraženih umrlo je užasnom smrću, a devet posto je virus izobličio u jokere dok je jedan posto sretnika dobilo nevjerojatne i nepredvidljive moći. Svijet nikad nije bio isti - opisao je GRRM svoj svijet.

Premda nije nikako objavio kada bismo mogli vidjeti taj uradak na TV ekranima, Martin je ipak još objavio koliko će on sudjelovati u seriji.

- Neću osobno raditi sa serijom. Ekskluzivno surađujem s produkcijskom kućom HBO i pišem 'The WInds of Winter' - dodao je autor.

Prema njegovim riječima, spisateljica i producentica Melinda Snodgrass će, uz Gregoryja Novecka, voditi cijelu priču.

Što mislite, hoćemo li dobiti barem jednako dobro djelo kao što je 'Igra prijestolja'? Ostavite komentar.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LoneeyLoo 08.08.2016.

    Zvuci mi kao slabija kopija X men-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare