Obavijesti

Show

Komentari 2

Još jedna serija Georgea R.R. Martina dolazi na male ekrane

Još jedna serija Georgea R.R. Martina dolazi na male ekrane
4

Nakon što je preuzeo cijeli svijet svojim knjigama o 'Igri prijestolja', sada već legendarni pisac George R. R. Martin ponovno planira zauzeti našu pažnju svojim SF djelima

VIDEO

Vrlo vjerojatno ste upoznati s 'Pjesmom leda i vatre', po kojoj je snimljena svjetski poznata i nevjerojatno popularna serija 'Igra prijestolja'. I posve je moguće da znate da je za sve napisano (skoro sve) odgovoran pisac George R. R. Martin. No jeste li znali da je i prije tog djela Martin pisao serijale, i to superherojske?

Pisac je na svojem blogu nedavno upravo za taj serijal, imenom 'Wild Cards', najavio snimanje televizijske serije.

- Universal Cable Productions (UCP) preuzeo je prava za adaptaciju serijala 'Wild Cards', za televizijsku seriju. Razvoj počinje ubrzo, a razvijat će se nekoliko ispreplićućih serijala - napisao je Martin na svojem blogu.

Originalno objavljena 1987., serija knjiga o 'Wild Cardsima', superherojima u eri poslije Drugog svjetskog rata, uključuje i knjige i kratke priče, kao i razne igre. Kroz godine koje su došle, Martinu su se u pisanju knjiga pridružili mnogi drugi značajni autori SF-a i fantastične literature, kao što su Melinda Snodgrass, Roger Zelazny, Caroline Spector, Paul Cornell i drugi.

- Razlika između našeg svijeta i svijeta u kojem žive 'Wild Cardsi' je ta da se 15. rujna 1946. vanzemaljski virus pojavio na nebu iznad Manhattanu i odatle proširio preko Zemlje. 90% zaraženih umrlo je užasnom smrću, a devet posto je virus izobličio u jokere dok je jedan posto sretnika dobilo nevjerojatne i nepredvidljive moći. Svijet nikad nije bio isti - opisao je GRRM svoj svijet.

Premda nije nikako objavio kada bismo mogli vidjeti taj uradak na TV ekranima, Martin je ipak još objavio koliko će on sudjelovati u seriji.

- Neću osobno raditi sa serijom. Ekskluzivno surađujem s produkcijskom kućom HBO i pišem 'The WInds of Winter' - dodao je autor.

Prema njegovim riječima, spisateljica i producentica Melinda Snodgrass će, uz Gregoryja Novecka, voditi cijelu priču.

Što mislite, hoćemo li dobiti barem jednako dobro djelo kao što je 'Igra prijestolja'? Ostavite komentar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode