To je to što me zanima!

Kako su vruće fotke procurile u javnost? Postoji više teorija...

Ranije u sličnim skandalima spominjali su se hakerski napadi, ali niz je teorija. Jedna od mogućih teorija jest da je u mobitel naše “kraljice estrade” direktno provaljeno...
Vidi originalni članak

Fotografije na kojima je navodno Severina Kojić (48) su se jučer pojavile u javnosti. Severina se još nije oglasila, a zasad se nije pojavila ni u javnosti. U popodnevnim satima rolete na prozorima su još bile spuštene, a iz zgrade je izašao susjed.

- Prije nekoliko dana stigla je u Zagreb. Ne znam gdje su bili. Možda na ljetovanju. Nisam je ni vidio danas, ali vjerojatno je u stanu. Neće ona danas izaći - rekao je jedan od Severininih susjeda te dodao kako se u stanu “skrivala” i prije 14 godina, kad su u javnost procurile snimke njezina seksa.

ŠOK ZA PJEVAČICU Vrući selfieji: Fotografije gole Severine kruže internetom?

'Ovdje se skrivala i nakon filmića'

- Nije izlazila tad nekoliko dana. Skrivala se od pogleda javnosti - dodao je susjed.

Još uvijek nije poznato kako su navodne Severinine eksplicitne fotografije procurile u javnost. Više je teorija kako je do objave fotografija na internetu moglo doći.

Kad se 2004. pojavio prvi video u kojem je bila snimka seksa Severine i biznismena Milana Lučića, pojavile su se brojne teorije o tomu kako je ona dospjela u javnost. Jedna od najčešće spominjanih bila je ona po kojoj je snimku plasirala upravo Seve kako bi živnula svoju zamrlu karijeru, a i sada se razvijaju slične priče.

POGLEDAJ VIDEO:

Naklapalo se i da je snimku u javnost pustio netko blizak vladajućoj stranci (tada Sanaderov HDZ), pa i obavještajnim službama, kako bi se zataškala tada galopirajuća prva Sanaderova afera oko malverzacija u Brodosplitu. Mnogi su mislili da je to samo spin koji mora zataškati puno gore afere. U tom se kontekstu govorilo i da su taj uradak u rukama imale upravo obavještajne službe, pa ga gurnule van kad im je ustrebao.

SEVERININ MENADŽER: 'Poduzete su sve pravne radnje za zaštitu Severininih prava...'

Hakerski napad?

Ranije u sličnim skandalima spominjali su se hakerski napadi, ali niz je teorija. Jedna od mogućih teorija jest da je u mobitel naše “kraljice estrade” direktno provaljeno. Međutim, takav scenarij je malo vjerojatan.

- Takav napad je, da netko stoji na nekoliko metara i kopira podatke s uređaja, moguć u teoriji i nešto teže u praksi. To nije kao u filmovima i ipak je rezervirano za nešto žešće momke - komentirao nam je tako jedan računalni stručnjak teoriju o hakiranome mobitelu Severine Kojić. Velika je razlika i kakav mobitel koristi osoba kojoj su ukradene fotografije, videozapisi ili privatne informacije.

Računalni stručnjak ističe kako postoji i druga teorija, a to je varijanta da se hakira pametni telefon sa sustavom Android, i to tijekom presretanja mrežnog prometa, kad se netko na telefonu koristi internetom.

- Moguće je da je netko napravio lažni hotspot ili pristupnu mrežu pa se spojila na njega. Također, moguće je da vam netko presreće podatke ako ste u kafiću spojeni na istu bežičnu mrežu - objašnjava stručnjak te dodaje kako je u pametne telefone s i0S sustavom teže provaliti i da se tu koriste druge tehnike, što je treća teorija kako su navodne Severinine fotografije mogle biti ukradene.

VRUĆE IGRE 2 Seve je jednu od fotki iz sporne serije objavila sama iz Pariza

Pazite na iCloud...

- Često se provaljuje u iCloud. To je spremište podataka na internetu gdje mobitel sam sprema fotografije, videozapise ili kontakte nakon što su takvi podaci stvoreni. U njih hakeri često provaljuju i provaljivali su i prije. Najbolji primjer su strane zvijezde i afera Fappening, kad su procurile fotografije mnogih zvijezda - kaže računalni stručnjak.

Na takav način su procurile fotografije holivudske zvijezde Jennifer Lawrence, pjevačice Ariane Grande te Mile Kunis. Računalni stručnjak objašnjava i kako je provaljivanje direktno u mobitel bilo puno češće prije 10-ak godina, kad su to radili preko sustava povezivanja zvanog Bluetooth.

Mouće i da je osveta

- Uspostavljali bi konekciju s drugim uređajem i upravljali njime. Za to su, naravno, morali biti blizu. No ta pogreška pri pvoezivanju je ispravljena i danas se takvo nešto rijetko događa - kaže računalni stručnjak. Osim mobitela, moguće je da su sporne fotografije bile spremljene i na računalo koje je moglo biti hakirano.

Dok nije bilo “oblaka” za spremanje podataka s pametnih telefona, u osobna računala se najčešće provaljivalo te ilegalno preuzimalo privatne informacije, fotografije i snimke. Jedna od teorija je i da su fotografije bile poslane putem društvenih mreža ili e-mailom pa je netko provalio u profil i ukrao fotografije. Provale na profile na društvenim mrežama često se događaju pogotovo ako je lozinka preslaba te ju je lako pogoditi.

- Ako je i provaljeno u telefon, to je lako provjeriti današnjom digitalnom forenzikom. Ona će pokazati apsolutno sve što se događalo s telefonom - rekao je računalni stručnjak.

VIDI OVO! Zvijezde čije su gole slike procurile u javnost. 

Idi na 24sata

Komentari 174

  • FrenkiNino 23.08.2018.

    Jedina točna teorija (a i nije teorija) je da se Ševka slikala gola.

  • kung fu panda 23.08.2018.

    Igrali smo nogomet ja i čika Paja pogodi me on ravno u ja,ja mu kažem da je pravi mulac on me pogodi ravno u ku, kuća mi se srušila iza stare šupe gdje je baba pokazala svoje staro du,dugme mi je otpalo sa starog kaputa zasit će ga draga kad se vrati s puta.Pisao sam dragoj da mi pošalje cebe ona kaže da ne može stalno da se JEE,jegulja se zavukla ispod starog mosta za danas je dosta

  • butt 23.08.2018.

    ma bravo ja nesmin ni spomenit onu rić na j i odma dobijem žuti karton pred isključenjem a oni nas stvarno mogu J

Komentiraj...
Vidi sve komentare