To je to što me zanima!

Kći Tomislava Ivčića sve ganula: Emotivnom objavom uz 'srce' prisjetila se preminulog oca

Pratitelji su Izabeli u komentarima poručili kako joj uspomene na oca nitko ne može uzeti te da će on uvijek biti tu. Osim nje, Ivčić je iza sebe ostavio i suprugu Slavicu, kćer Kristinu i sina Ivana
Vidi originalni članak

Godine 1993. Tomislav Ivčić tragično je preminuo u prometnoj nesreći. Bio je jedan od najvećih glazbenika u Hrvatskoj. Danas bi slavio 68. rođendan, a tim je povodom njegova kći Izabela Vrtar na društvenim mrežama podijelila emotivnu objavu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tata, rođendan - napisala je uz emotikon srca. Objavila je fotografiju nikad prežaljenog Tomislava i mnoge ganula. Pratitelji su joj u komentarima poručili kako joj nitko ne može uzeti uspomene koje su ostale te kako će on uvijek biti tu.

Osim nje, Ivčić je iza sebe ostavio i suprugu Slavicu, kćer Kristinu i sina Ivana.

TAJNE NAJVEĆIH HITOVA Ivčićeva himna za veselja nije bila dobra za Splitski festival

Glazbenik je za vrijeme bogate karijere napisao više od 200 pjesama i izdao 23 albuma koji su se prodali u više od dva i pol milijuna primjeraka. Njegove pjesme bile su spoj novijeg popa i tradicionalnog dalmatinskog izričaja, a njegovi hitovi 'žive' sve do danas. Slušaju ih i nove generacije. 

Godine 2001. posthumno je dobio nagradu Domagoj koja se odjeljuje za godišnji angažman na području glazbe, s naglaskom na domoljubne pjesme i humanitarne nastupe.

Njegova najpopularnija pjesma je 'Večeras je naša fešta'. Pjesma koja je od objave 1986. postala neslužbena himna cijele Dalmacije, i dan-danas nezaobilazna je na veseljima, a zbog 'Kalelarge' mnogi su odlučili posjetiti Zadar. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Za vrijeme rata Ivčić je napisao pjesmu 'Stop the War in Croatia', koja je bila hit i u Australiji .

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 53

  • 452t76 26.11.2021.

    Možda škoro  zna  zašto  je  Ivčić  poginuo ?

  • škoroiostali 07.01.2021.

    Bio je tata sistema.

  • Maroje1 07.01.2021.

    Ratove ne vode političari, već ljudi. Političar samo dirigiraju iz udobne fotelje i ispunjavaju želje mase ljudi (tj ovaca koje se međusobno istrebljuju za nečiju drugu korist)

Komentiraj...
Vidi sve komentare