To je to što me zanima!

'Keithova smrt nas je shrvala, promijenio je glazbeni svijet'

Uspio je isključiti struju, ali nitko mu nije zamjerio je jer je on bio Keith iz Prodigyja i mogao je raditi sve što je htio. Bio je divan, velikodušan čovjek, pun duha, opisao je glazbenik Ed Simons
Vidi originalni članak

Keith Flint, zvijezda britanske grupe 'Prodigy', preminuo je u ponedjeljak u 50. godini u svom domu u Essexu. Njegova smrt potresla je kolege i obožavatelje koji se od njega opraštaju putem društvenih mreža. Pjevačica Rita Ora (28) odala mu je počast objavivši njegovu fotografiju, a Matta Willisa (35) shrvala je tužna vijest.

Ed Simons (48) iz grupe 'Chemical Brothers' prisjetio se trenutka kada im se nenadano na pozornici pridružio Keith. 

- Uspio je isključiti struju, ali nitko mu nije zamjerio je jer je on bio Keith iz Prodigyja i mogao je raditi sve što je htio. Bio je divan, velikodušan čovjek, pun duha - opisao je Ed. 

Shrvani su i britanski glazbenici Chase i Status.

- Tragična vijest nas je potpuno slomila. Izražavamo sućut njegovoj obitelji, a naše su misli s njegovim prijateljima. Ne bismo bili ovdje da nije bilo Keitha koji je promijenio glazbeni svijet - ispričali su. U ranim jutarnjim satima policija je zaprimila poziv te su ubrzo došli na mjesto smrti. 

Grupa u kojoj je bio Keith poznata je po nastupima uživo, a nekoliko puta nastupali su u Hrvatskoj. Prvi koncert imali su 2005. u Domu sportova, a tri godine poslije opet su gostovali u Zagrebu. U Umagu na 'Exit festivalu' nastupali su 2016. i 2017.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • veni99 05.03.2019.

    Njihova glazba je svugdje, od raznih špica do filma.

  • bluesbob 05.03.2019.

    Glazbe? Daleko je to od glazbe..

  • Vlad 04.03.2019.

    Dobro, znam tko je Keith Flnt, čak sm bio i na njihovom koncertu koji me je doimio ali mene zanima UZROK smrti, Droga, bolest, suicid, ubojsrvo... RIP

Komentiraj...
Vidi sve komentare