To je to što me zanima!

Kemal Monteno dočekao novi bubreg: Konačno imam termin

Bosanskohercegovački kantautor odradio je sve dogovorene koncerte jer je znao da će, kad mu presade organ, morati mirovati. Optimističan je i ne boji se zahvata
Vidi originalni članak

Kemal Monteno (64) morat će mirovati od dva do tri mjeseca poslije operacije. Na transplantacijskoj listi čekanja je od početka godine.

- Konačno sam dogovorio okvirni termin transplantacije bubrega - rekao je Kemal Monteno.

Pjevač je odgodio sve obveze kako bi liječnicima bio na raspolaganju od 15. ožujka. Kantautor je prošle godine završio u zagrebačkom KBC-u Rebro zbog problema sa srcem. Ono je oslabilo zbog dugogodišnje šećerne bolesti koju je pjevač dobio u ratu u Sarajevu. Ugradili su mu srčanu premosnicu, a tad su mu otkrili i lošu funkciju bubrega. Kemal je dva puta na tjedan išao na dijalizu, a morao je potpuno promijeniti i prehranu.

- Discipliniran sam. Kad nisam u Zagrebu, prije nastupa u većim bolnicama u regiji dogovaram dijalizu. Pijem puno tableta, ali shvatio sam da nema drugog načina - kaže Kemal. Ugradnja srčane premosnice bila mu je prva operacija u životu i dobro ju je podnio. Osim pjevačeve bolesti, u listopadu prošle godine regijom se proširila vijest da je umro od srčanog udara.

- Već su me drugi put pokopali ni krivog ni dužnog - smije se Monteno. Prvi put proglasili su ga mrtvim 1995. kad je bio u Ljubljani s pokojnim Davorinom Popovićem iz benda Indeksi.

- Drugi put kraj mene u automobilu bila je supruga Branka, pa barem nju nisu šokirali. Ne ljutim se ni na koga. Nisam istraživao tko je i zašto izmislio da sam umro - rekao nam je Kemal.

Dodaje kako je svjestan da nakon transplantacije neko vrijeme neće moći nastupati.

- Barem sam odradio nastupe prije operacije - zaključio je Kemal.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • gogonina 20.02.2013.

    Imao sam priliku da se osobno uvjerim u njegovu aroganciju u USA (Atlanta) prisao sam mu prije koncerta za stolom gdje je sam sjedio. Bilo mu je ispod nivoa razgovarati jer je te veceri zaradio 2-3 tisuce a ja potrosio par stotina. Do tada sam ga obozavao ali tog dana je umro za mene ali opet neka ti je sa srecom sto se zdravlja tice.

  • veron 20.02.2013.

    nadam se da će proteći sve u najboljem redu i samo neka se dobro odmori..još se ima za živjeti !! sretno mu bilo !

  • veron 20.02.2013.

    moj tetak je dobio bubreg sa 66 g. i tijelo ga je prihvatilo,ali srce je osjetilo promjene i nakon god.dana je umro u mukama..dok je umirao,proklinjao je novi bubreg..bolja mu bila dijaliza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare