To je to što me zanima!

'Kina ima talent': Liu Wei svira piano nožnim prstima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Obje je ruke izgubio kad je imao samo 10 godina. Otad nogama drži pribor za jelo, kompjuterski miš i četkicu za zube, a s 18 godina naučio je i svirati
Vidi originalni članak

Britanija ima Susan Boyle (49), Amerika ima Jackie Evancho (10), a Kina ima Liu Weia (23). Liuov talent najposebniji je od svih do sad otkrivenih u nekom TV showu jer je on silom prilika naučio savršeno svirati klavir i to nogama. Obje je ruke izgubio tijekom igre skrivača kad je imao samo 10 godina jer je dotaknuo žice pod visokim naponom. Suce u showu 'Kina ima talent' Liu je ostavio bez teksta kad je nožnim prstima bez i jedne greške odsvirao 'Mariage D'maour' francuskog skladatelja Richarda Claydermana. Publika ga je počastila dugim i glasnim piljeskom, a u dvorani nije bilo ni jedne osobe koja nije zaplakala. Liu je bio jako tužan kad je izgubio ruke, ali kaže da je to valjda bila sudbina. Odlučio je da neće odustati i prepustiti se te je s 18 godina sam potajno naučio svirati klavir. Kad je pokušao naći učitelja, kaže da su svi odustajali i odmahivali rukom jer su bili uvjereni da ne može svirati nožnim prstima. Priznaje da ne može odsvirati apsolutno sve, ali 23-godišnji Kinez pokazao je uistinu jedinstveni talent.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • _Malibu_ 13.08.2010.

    Dokaz šta sve ljudska upornost i volja može učiniti :) Bravo! Btw.. ne svira \"piano\" nego \"pianino\", piano je nešto sasvim drugo.

  • ana313 13.08.2010.

    Svaka cast!!

  • zubicvila 13.08.2010.

    nevjerojatno...najbitnija je vjera u sebe pa čak kad i svi sumnjaju u nas, divim se ovome dečku,svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare