To je to što me zanima!

Klapa Šufit će slaviti 25 godina rada koncertom u HNK-u Split

Klapa Šufit je u listopadu  proslavila 25 godina djelovanja, a 13. prosinca u splitskom HNK-u priređuju slavljenički koncert. Klapa je nastala 1992. u šufitu (potkrovlju) škole
Vidi originalni članak

Klapa Šufit je u listopadu  proslavila 25 godina djelovanja, a 13. prosinca u splitskom HNK-u priređuju slavljenički koncert. Klapa je nastala 1992. u šufitu (potkrovlju) škole, pjevajući pjesme iz šufita njihovih djedova, kroz godine klapa se polako klapa penjala na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme. Pod stručnim vodstvom i nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Šufit se svrstao u sam vrh klapskog pjevanja. Tri godine zaredom od 2006. do 2008. Bili su apsolutni pobjednici tog prestižnog klapskog festivala osvojivši članove stručnog žirija i publike. Nagradu za doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju dobili su 2009. te objavili CD, 'Ponoć je, mila moja majko'.

-Kad se osvrnemo zvuči mnogo, a prođe u tren. Red je da se i ta obljetnica proslavi kako dolikuje. Zato organiziramo slavljenički koncert u HNK-u u Splitu. Koncert je i humanitarnog karaktera tako da će prihod od ulaznica  biti doniran Županijskoj udruzi slijepih i slabovidnih osoba Split s kojom i inače surađujemo', rekao je Zdeslav Mišurac iz klape.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare