To je to što me zanima!

Klikni i pogledaj na 24sata: Tariq Ali u Filozofskom teatru

Tariq Ali objavio je niz knjiga kao što su 'Sukob fundamentalizma', 'Bankar za sve sezone', 'Bush u Babilonu', 'Obamin sindrom'. Studirao je na Oxfordu, sloveći 1960-ih godina za ikonu studentskih protesta
Vidi originalni članak

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Slavni britansko-pakistanski intelektualac i dragi gost hrvatske publike, Tariq Ali (76), u Filozofskom teatru u HNK gostovao je u listopadu 2016. godine. Kao nastavak suradnje 24sata sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem te snimateljskom i tehničkom podrškom Croatia Filma danas na 24sata i na YouTube kanalu 24sata možete pratiti njegovo gostovanje kod filozofa i pisca Srećka Horvata (37) s početkom u 20 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ali je rođen u pakistanskome Lahoreu, koji je u to vrijeme bio pod britanskom upravom u sastavu Indije. Tijekom studiranja na sveučilištu Punjab, Tariq Ali je organizirao studentske prosvjede protiv pakistanske vojne diktature. Kako bi izbjegao višegodišnju zatvorsku kaznu, bio je prisiljen emigrirati u Englesku. Zbog svojih opozicijskih stavova prema pakistanskoj diktaturi 60-ih godina, stalni egzil je pronašao u Velikoj Britaniji.

Studirao je na Oxfordu, sloveći 1960-ih godina za ikonu studentskih protesta diljem svijeta. Objavio je niz knjiga kao što su 'Sukob fundamentalizma', 'Bankar za sve sezone', 'Bush u Babilonu', 'Obamin sindrom', 'Ekstremni centar', itd.

Koautor je scenarija za dokumentarni film Olivera Stonea 'Južno od granice' i autor drame 'Nove pustolovine Don Quijotea' u kojoj propitkuje identitet i društvenu poziciju Don Quijotea u 21. stoljeću, a koja je početkom 2016. izvedena u zagrebačkome HNK u režiji Paola Tišljarića

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne, ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji. 

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' POGLEDAJTE OVDJE.

Balet 'Labuđe jezero' POGLEDAJTE OVDJE

Operu 'Ero s onoga svijeta' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Evanđelje' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Ljudi od voska' POGLEDAJTE OVDJE.

Predstavu 'Kralj Lear' POGLEDAJTE OVDJE.

Operu 'Nikola Šubić Zrinjski' POGLEDAJTE OVDJE.

Filozofski teatar s Yanisom Varoufakisom POGLEDAJTE OVDJE.

Komičnu operu 'Don Pasquale' POGLEDAJTE OVDJE.

Dramu 'Vučjak' POGLEDAJTE OVDJE

Balet 'Petar Pan' POGLEDAJTE OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mihic82 30.03.2020.

    Jesu li ti glumci vise stavljeni na minimalac, traze li obrasce kopiraju svoje papire , mole drzavu da im prizna da budu na minimalcu ili se to njih ne tice???

Komentiraj...
Vidi sve komentare