To je to što me zanima!

Knežević: 'Nikad ne bi trebalo prestati učiti i raditi na sebi'

Glumica je najispunjenija kad vidi što su i koliko kroz rad studenti naučili, napravili sa sobom. Kad diplomiraju, prati njihov rad i veseli se svakom njihovom uspjehu
Vidi originalni članak

Slavica Knežević (60) vrlo je aktivna.  U matičnom kazalištu 'Gavella'  igra u predstavi „Kao na nebu“, samo lani je snimila četiri filma a među njima i  „Narodni heroj Ljiljan Vidić“. Ponovo se reprizira „Bibin svijet“. Slavica puno radi i rijetko izlazi. Nedavno se sa sinom Janom (24) pojavila na premijeri filma 'Zg 80“'u kojemu i sama igra.

– Rado sam prihvatila ulogu jer sam slutila da će ta mlada ekipa na čelu s Igorom Šeregijem napraviti dobar film. Jan ne ide često sa mnom na premijere.Tu i tamo se dogodi da ga nešto zainteresira pa iskoristi priliku da film ili predstavu vidi među prvima – kaže Slavica. Film je, dodaje,  brz, duhovit, zabavan i edukativan. Ističe da pršti energijom i nekom začudnom čistoćom.
 
– Preporučujem ga posebno mladima da skoro iz prve ruke vide kako to sve nastaje i što je u tim uspaljenim mladim glavama navijača, koji bildaju svoj ego i identitet kroz osjećaj pripadanja nečemu. Na jednostavan, duhovit način u filmu se čitaju odgovori na ta i mnoga druga pitanja – kaže Slavica.  

Osim što glumi i režira prije tri godine postala je asistentica Željku Vukmirici na Akademiji dramskih umjetnosti. I prije je gostovala kao vanjski suradnik, ali sad je odlučila više se posvetiti radu sa studentima. 

– Ne bi se trebalo nikad prestati učiti i raditi na sebi i upravo mi ovaj rad s mladim ljudima omogućuje da preispitam iskustvo i znanje koje nudim, tako da i ja ovim poslom dobivam. U interakciji, s njihovom energijom, njihovim doživljajem stvarnosti, brzinom kojom reagiraju i prolaze kroz život otvaraju se nove mogućnosti pristupa glumi i stvara jedna zdrava, produktivna suradnja koja iznjedri ispitnu produkciju na koju smo uvijek više manje ponosni – kaže.

Najispunjenija je kad vidi što su i koliko kroz rad studenti naučili, napravili sa sobom. Kad diplomiraju, prati njihov rad, veseli se svakom njihovom uspjehu, a posebno je dirljivo kad se kao kolege nađu u istom projektu. Nije joj teško predavati i igrati predstave.     
                 
– Samo ponekad bude naporno, kad radim novu predstavu ili snimam. Tada moram usklađivati termine, kasno dolaziti doma, ne spavati dovoljno, juriti, jesti sendviče – kaže Slavica. 

S bivšim suprugom Markom Torjancem (49) radila je četiri predstave. Sada, kaže, ne rade toliko skupa, ali jedan drugome su u poslu velika podrška. Ni nakon razvoda nije izgubila vjeru u ljubav.

– Ljubav je jedno, a razvod nešto sasvim drugo! Zapravo u ljubav se ne vjeruje. ili je imaš ili nemaš u sebi. Ja vjerujem da je svi imamo, samo je trebamo zalijevati, što znači davati – kaže Slavica koja još uvijek ne zna u kojim će predstavama glumiti ove jeseni. 

– Uvijek to nekako zadnja saznam. Ali zato imamo  prilično dobre ideje što i kako raditi na ADU sa studentima ovaj semestar – kaže.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare