Obavijesti

Show

Komentari 0

Knežević: 'Nikad ne bi trebalo prestati učiti i raditi na sebi'

Knežević: 'Nikad ne bi trebalo prestati učiti i raditi na sebi'
1

Glumica je najispunjenija kad vidi što su i koliko kroz rad studenti naučili, napravili sa sobom. Kad diplomiraju, prati njihov rad i veseli se svakom njihovom uspjehu

VIDEO

Slavica Knežević (60) vrlo je aktivna.  U matičnom kazalištu 'Gavella'  igra u predstavi „Kao na nebu“, samo lani je snimila četiri filma a među njima i  „Narodni heroj Ljiljan Vidić“. Ponovo se reprizira „Bibin svijet“. Slavica puno radi i rijetko izlazi. Nedavno se sa sinom Janom (24) pojavila na premijeri filma 'Zg 80“'u kojemu i sama igra.

– Rado sam prihvatila ulogu jer sam slutila da će ta mlada ekipa na čelu s Igorom Šeregijem napraviti dobar film. Jan ne ide često sa mnom na premijere.Tu i tamo se dogodi da ga nešto zainteresira pa iskoristi priliku da film ili predstavu vidi među prvima – kaže Slavica. Film je, dodaje,  brz, duhovit, zabavan i edukativan. Ističe da pršti energijom i nekom začudnom čistoćom.
 
– Preporučujem ga posebno mladima da skoro iz prve ruke vide kako to sve nastaje i što je u tim uspaljenim mladim glavama navijača, koji bildaju svoj ego i identitet kroz osjećaj pripadanja nečemu. Na jednostavan, duhovit način u filmu se čitaju odgovori na ta i mnoga druga pitanja – kaže Slavica.  

ZG80

Osim što glumi i režira prije tri godine postala je asistentica Željku Vukmirici na Akademiji dramskih umjetnosti. I prije je gostovala kao vanjski suradnik, ali sad je odlučila više se posvetiti radu sa studentima. 

– Ne bi se trebalo nikad prestati učiti i raditi na sebi i upravo mi ovaj rad s mladim ljudima omogućuje da preispitam iskustvo i znanje koje nudim, tako da i ja ovim poslom dobivam. U interakciji, s njihovom energijom, njihovim doživljajem stvarnosti, brzinom kojom reagiraju i prolaze kroz život otvaraju se nove mogućnosti pristupa glumi i stvara jedna zdrava, produktivna suradnja koja iznjedri ispitnu produkciju na koju smo uvijek više manje ponosni – kaže.

Najispunjenija je kad vidi što su i koliko kroz rad studenti naučili, napravili sa sobom. Kad diplomiraju, prati njihov rad, veseli se svakom njihovom uspjehu, a posebno je dirljivo kad se kao kolege nađu u istom projektu. Nije joj teško predavati i igrati predstave.     
                 
– Samo ponekad bude naporno, kad radim novu predstavu ili snimam. Tada moram usklađivati termine, kasno dolaziti doma, ne spavati dovoljno, juriti, jesti sendviče – kaže Slavica. 

S bivšim suprugom Markom Torjancem (49) radila je četiri predstave. Sada, kaže, ne rade toliko skupa, ali jedan drugome su u poslu velika podrška. Ni nakon razvoda nije izgubila vjeru u ljubav.

– Ljubav je jedno, a razvod nešto sasvim drugo! Zapravo u ljubav se ne vjeruje. ili je imaš ili nemaš u sebi. Ja vjerujem da je svi imamo, samo je trebamo zalijevati, što znači davati – kaže Slavica koja još uvijek ne zna u kojim će predstavama glumiti ove jeseni. 

– Uvijek to nekako zadnja saznam. Ali zato imamo  prilično dobre ideje što i kako raditi na ADU sa studentima ovaj semestar – kaže.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu