To je to što me zanima!

Konstraktu napali zbog fotke koju je objavila za Uskrs: 'Uklonite ovo odmah s profila'

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama srpske nacionale televizije, a mnogi korisnici su fotografije shvatili kao provokaciju. Pitaju se je li riječ o namjernoj upotrebi slova Z ili se nije mislilo o scenografiji
Vidi originalni članak

U crvenoj haljini, s lavorom ispred sebe i dva manja stola na kojima su pisanice, srpska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, pjevačica Konstrakta (43), čestitala je sunarodnjacima pravoslavni Uskrs. No, njezina blagdanska poruka je pala u drugi plan. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S KONSTRAKTOM

 

Dva manja stola su u oblika slova Z.  Pod tim slovom se trenutačno u Ukrajini čini veliko zlo. 

Za one neupućene, Rusija je na početku agresije na Ukrajinu slovo 'Z' koristila kao simbol raspoznavanja njene vojske. Simbol je postao negativno prepoznatljiv u cijelom svijetu, a pojedini ga poistovjećuju i s nacističkom svastikom.

FANOVI ZABRINUTI 'Umjetnica ipak nije zdrava': Konstrakta otkazala nastupe

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama srpske nacionalne televizije, RTS, a mnogi korisnici su te fotografije shvatili kao provokaciju. Pitaju se je li riječ o namjernoj upotrebi slova Z, ili se jednostavno nije razmišljalo o konotaciji koju ima ova scenografija.

Tviteraši smatraju da poigravanje sa simbolikom u osjetljivom vremenu nije zahvalno.

- Previše se poigrava sa simbolikom, nije nešto sitno u pitanju, pa tko kako protumači, zar stvarno misli da će publika da joj tumači fotku? Vide Z i ćao Konstrakta, pa se ti poslije objašnjavaj, ali ne Europi, nećeš ih zanimati","Da li je moguće da neko u aprilu 2022. godine ne razmišlja o konotaciji koju ima ova scenografija? Grehota da žena dobije diskvalifikaciju zbog ovog Z, a sa tako dobrom pjesmom - navode.

- Ko je sastavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovdje predstavlja cijelu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slučajnost - glasio je jedan od komentara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 29

  • sanjakorać 26.04.2022.

    Glupost pa ZG zvezde grande su izvedenice od Zagreb 

  • Pluton 999 25.04.2022.

    Zabraniti slova U i Z

  • Zlatna Vuga 25.04.2022.

    Ne valja z, ne valja c, ne valja u, ne valja s...jel ima još koje nepoželjno u abecedi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare