Show

Komentari 29

Konstraktu napali zbog fotke koju je objavila za Uskrs: 'Uklonite ovo odmah s profila'

Konstraktu napali zbog fotke koju je objavila za Uskrs: 'Uklonite ovo odmah s profila'

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama srpske nacionale televizije, a mnogi korisnici su fotografije shvatili kao provokaciju. Pitaju se je li riječ o namjernoj upotrebi slova Z ili se nije mislilo o scenografiji

U crvenoj haljini, s lavorom ispred sebe i dva manja stola na kojima su pisanice, srpska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, pjevačica Konstrakta (43), čestitala je sunarodnjacima pravoslavni Uskrs. No, njezina blagdanska poruka je pala u drugi plan. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S KONSTRAKTOM

 

Dva manja stola su u oblika slova Z.  Pod tim slovom se trenutačno u Ukrajini čini veliko zlo. 

Za one neupućene, Rusija je na početku agresije na Ukrajinu slovo 'Z' koristila kao simbol raspoznavanja njene vojske. Simbol je postao negativno prepoznatljiv u cijelom svijetu, a pojedini ga poistovjećuju i s nacističkom svastikom.

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama srpske nacionalne televizije, RTS, a mnogi korisnici su te fotografije shvatili kao provokaciju. Pitaju se je li riječ o namjernoj upotrebi slova Z, ili se jednostavno nije razmišljalo o konotaciji koju ima ova scenografija.

Tviteraši smatraju da poigravanje sa simbolikom u osjetljivom vremenu nije zahvalno.

- Previše se poigrava sa simbolikom, nije nešto sitno u pitanju, pa tko kako protumači, zar stvarno misli da će publika da joj tumači fotku? Vide Z i ćao Konstrakta, pa se ti poslije objašnjavaj, ali ne Europi, nećeš ih zanimati","Da li je moguće da neko u aprilu 2022. godine ne razmišlja o konotaciji koju ima ova scenografija? Grehota da žena dobije diskvalifikaciju zbog ovog Z, a sa tako dobrom pjesmom - navode.

- Ko je sastavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovdje predstavlja cijelu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slučajnost - glasio je jedan od komentara.

POGLEDAJTE VIDEO: