To je to što me zanima!

Kralj Charles III. zabranio je pripremu jela u kojem posebno uživa princeza Kate Middleton

Iako gastronomi hvale bogat okus ovog skupog proizvoda, mnogi pak smatraju da je sam proces dobivanja ove paštete okrutan. Foie gras, što znači debela jetra, dobiva se tako da se patke ili guske prisilno hrane
Vidi originalni članak

Kralj Charles III. (74) zabranio je u svim kraljevskim rezidencijama pripremu jela foie gras, kontroverznu pačju paštetu koju su borci za prava životinja opisali kao 'mučenje u konzervi'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako gastronomi hvale bogat okus ovog skupog proizvoda, mnogi pak smatraju da je sam proces dobivanja ove paštete okrutan. Foie gras, što znači debela jetra, dobiva se tako da se patke ili guske prisilno hrane i imaju ograničen prostor za kretanje, a sve to kako bi im se jetra povećala i do deset puta više od normalne veličine.

Charles već neko vrijeme vodi kampanju protiv ovog jela, a još je 2008. godine zabranio kuharima u kraljevskim rezidencijama da mu ga spremaju. Palača je ovu vijest potvrdila u pismu upućenom udruzi za prava životinja PETA u kojem piše da kraljevska rezidencija ne kupuje i ne prodaje ovu hranu. Dodali su i da ne kane mijenjati ovu praksu. 



The Daily Mail i The Sun izvijestili su kako je foie gras jedno od jela koje Kate Middleton (40) posebno voli, ali ona se još nije oglasila o ovome.

U SLUČAJU BOLESTI... I princeza Ana i princ Edward moći će zamjenjivati britanskog monarha kralja Charlesa III.

Još dok je bio princ, Charles se zalagao za prava životinja, očuvanje okoliša i često je govorio o problemu klimatskih promjena. Prošle je godine sudjelovao i na summitu o klimatskim promjenama u Glasgowu, a tijekom posjeta Kanadi ove godine pozvao je nacije da nauče nešto o autohtonim zajednicama kako bi pomogle u spašavanju planeta. 

- Jednostavno moramo naučiti praktične lekcije, uvažiti tradicionalno znanje kroz duboke veze s kopnom i vodom o tome kako se trebamo odnositi prema našem planetu – rekao je tada Charles. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mily 30.11.2022.

    bravo!

  • 30.11.2022.

    Kako li ga Kate prima ufff

  • _automan_ 30.11.2022.

    Trebalo bi nju "našopati" jelom da joj se jetra povećaju 10 puta...sve te kraljeve,princeze i ostale titule bi trebalo zabranit sve im oduzet i dat državi i građanima na raspolaganje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare