To je to što me zanima!

Kraljica Elizabeta imala je plan čak i ako umre u inozemstvu, evo što je rekla časniku Peteru

Operacija 'Overstudy' uključivala je plan vraćanja kraljice u Ujedinjeno Kraljevstvo na malom BAe 146. Ta je ideja odbačena zbog problema koji su se pojavili prilikom utovara lijesa u teretni prostor nakon smrti Lady Di
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta IIprije smrti bila je informirana o planovima da se njezino tijelo, u slučaju da umre u inozemstvu, transportira natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo u vojnom avionu. Časnik Pete Morgan otkrio je da je Elizabeta II. na operaciju 'Overstudy', koja je uključivala njezin povratak u malom BAe 146, imala samo jedan komentar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kad sam bio stožerni časnik 2009. godine, dobio sam zadatak pregledati i ponovno napisati planove operacije Overstudy, koji detaljno navode kako ćemo vratiti kraljičino tijelo u domovinu ako umre u inozemstvu - ispričao je časnik Pete Morgan.

POGLEDAJTE UŽIVO SPROVOD KRALJICE: 

Kada je od kraljice tražio odobrenje za promjenu zrakoplova, kaže, ona je na čitavu situaciju imala samo jedan komentar.

- Ako je to dovoljno dobro za moje dečke u vojsci, onda je dovoljno dobro i za mene - rekla je kraljica tada Peteu.

POTVRĐENO JE Princ William i Kate dovest će princezu Charlotte (7) i princa Georgea (9) na kraljičin sprovod

Operacija 'Overstudy' uključivala je plan vraćanja kraljice u Ujedinjeno Kraljevstvo na malom BAe 146. Ta je ideja odbačena zbog problema koji su se pojavili prilikom utovara lijesa u teretni prostor nakon smrti princeze Diane 1997. 

Umjesto toga, trebala je kraljica biti prebačena kući zrakoplovom C17 Globemaster Kraljevskih zračnih snaga, a tako se i vratila u London prošli tjedan nakon što je preminula u Balmoralu u Škotskoj, izvještava Stoke on Trent Live.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ja sam sam 19.09.2022.

    Dajte nam još ovakvih članaka i još,još,još...

Komentiraj...
Vidi sve komentare