To je to što me zanima!

Kraljica prilikom prvog javnog pojavljivanja nosila emotivni podsjetnik na pokojnog muža

Broš s dijamantnom ružom je prije bio dio ogrlice koju je kraljica dobila na poklon za vjenčanje od Osman Ali Khana, koji je bio posljednji vladar indijske kneževske države Nizam i Berar
Vidi originalni članak

Od smrti princa Phillipa kraljica vrijeme provodi u dvorcu Windsor iz kojeg se sada javila putem videolinka kako bi održala primanje s ambasadoricama Latvije, Ivitom Burmistre i ambasadoricom Obale Bjelokosti Sarom Affoue Amani, koje su pristigle na 'virtualnu' audijenciju.

POGLEDAJ VIDEO: Princ Phillip umro u 100. godini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svima im je zapeo za oko detalj koji je kraljica Elizabeta II odlučila dodati na svoju odjeću - broš. I to ne bilo kakav broš. U pitanju je cvjetni kraljevski broš koji je dobila na dan vjenčanja s princem Philipom 1947. godine kao poklon od Nizama iz Hyderabada, a dio je kompleta u kojem je su bile tijara, i dijamantna ogrlica s tri ruže. 

Njegovo Visočanstvo Nizam iz Hyderabada, Osman Ali Khan, koji je bio posljednji vladar indijske kneževske države Nizam i Berar, kupio je poklon od Cartiera za tadašnju princezu Elizabetu.

Dijamantni bandeau, koji je Cartier izradio 1939. godine, koji je dizajniran s ružom i lišćem koji je sadržavao tri zasebne ruže - najveću u sredini s dvije manje verzije ruže s obje strane.

Kasnije, 1973. godine, kraljica je dala ogrlicu na preradu i od nje napravila tri zasebna broša.

Poklon je navodno zabilježen na njezinom službenom popisu poklana s vjenčanja s tadašnjom cijenom od 5000 funti, koji danas vrijedi puno više. 

Prema Hugh Robertovoj knjizi The Queen’s Diamonds, tijara ima 1.033 brilijanta, 84 dijamanta i 17 dijamantnih perli.

No nakon što su se tri cvijeta odvojila, ostatak dijamanata upotrijebljen je u novoj burmanskoj tijari od rubina i dijamanta koju je izradio Garrard.

NIJE JOJ LAKO Shrvana kraljica Elizabeta II. se oglasila: 'Vaše poruke podrške pomažu mi kroz ovo razdoblje'

Kraljičino pojavljivanje danas dolazi nakon što se Kraljevska obitelj okupila na dirljivom posljednjem ispraćaju od Philipa 17. travnja u kapelici Svetog Jurja, dok je kraljica na slici sjedila sama dok je tugovala za svojom suprugom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 30.04.2021.

    Ova će i pokojnog Panteliju nadživit

  • meridzejn 30.04.2021.

    Vidi ovog vampira fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare