To je to što me zanima!

Kreće treće izdanje glazbene nagrade publike za hit godine

Započelo je glasovanje za prvi ovogodišnji hit mjeseca, koje traje do 3. ožujka u ponoć. Kao i prethodnih godina, najuspješniji hit birat će publika
Vidi originalni članak

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za Hit mjeseca i nagradu Cesarica. Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ide u finale. Za pjesme sa siječanjske liste glasovanje za hit mjeseca traje od ponedjeljka, 18. veljače, do nedjelje, 3. ožujka u ponoć.

Za Hit mjeseca siječnja konkurira sljedećih pet pjesama:

Kao prekjučer - Danijela Martinović
Ovaj grad - Mia
Rekao si - Nina Badrić 
Sama - Ivan Zak
U tebi - Vanna

Hit Danijele Martinović 'Kao prekjučer' posljednjih se tjedana nalazi na vrhu nacionalne top liste kao i onih diljem Hrvatske i regije. Pjesma, za koju glazbu potpisuje Ivan Huljić, zaraznog je ritma i gotovo je svatko od nas već pjevuši, a time je ostvarena i dugogodišnja Danijelina želja da ima pjesmu emotivnog karaktera u potpisu mladog autora. Tekst pjesme potpisuje Vjekoslava Huljić. Spot za pjesmu sniman je na nekoliko lokacija u Splitu pod redateljskom palicom Vojana Koceića

Novu prekrasnu baladu 'Ovaj grad' napisali su Mia i Damir Bačić, a glazbu su radili Mia i Vjekoslav Dimter. Spot je režirao Boris Sekulić

- Pjesma govori o stvarima s kojima se svi prije ili poslije suočavamo, prvenstveno rastancima koje često doživljavamo negativno, a zapravo su predivan put do novih životnih poglavlja. Govori o gradu koji poznajemo od početka do kraja, gdje smo odrasli, koji čuva naše najljepše uspomene, rekla je Mia pjesmi.

Aktualni singl Nine Badrić 'Rekao si' savršena je najava za njezin novi album. Pjesmu potpisuje Ante Pecotić, a za aranžman pobrinuli su se Predrag Martinjak i Bojan Šalamon Shalla. Spot za ovu baladu sniman je u nacionalnom parku Brijuni, a snimili i režirali su ga Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Glazbenik Ivan Zak je kroz pjesmu 'Sama' napravio veliki produkcijski i autorski iskorak kao skladatelj, ali i tekstopisac. Zakov novi zvuk je moderan, autoritativan i čvrst, a pjesma 'Sama' potvrda je njegove umjetničke zrelosti. Odlično prihvaćena pjesma od strane publike i radijskih etera gdje je osvojio vrhove top lista pokazatelj su koliko publika vjerno iščekuje svaki njegov novi singl, kao i nastup.

Vannina publika dugo je čekala brzu plesnu pjesmu svoje miljenice, a novi singl 'U tebi' opravdava sva očekivanja. Inspirirana pjevačica sama je napisala tekst i glazbu, a aranžman i produkciju potpisuje Goran Kovačić. Vizualno dojmljiv videospot u režiji Ratio Video Production sniman je u luksuznom prostoru čije se moderno uređenje odlično uklopio Vannin glamurozan styling. 

- Plesna glazba je obilježila moje glazbene početke i ujedno je odraz i moje osobne sklonosti pjesmama koje tjeraju na ples. Goran Kovačić je suvremenom produkcijom spojio trendove i prepoznatljivim naglascima podsjetio na najbolje od plesne glazbe kroz prošla desetljeća, izjavila je Vanna o pjesmi.

'AKO TE PITAJU' Grašo dobio kipić za hit godine: 'Publika mi je najveća nagrada'

Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica, Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici Cesarice. Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare