To je to što me zanima!

Krstio se Obelix: Depardieu se odrekao Sotone, presretan je

Zbor je cijelo vrijeme pjevao, a okupljeni su se molili dok su glumca prskali vodom. Krštenje je nakon toga proslavljeno zagrljajima i uzvicima sreće
Vidi originalni članak

Francuski glumac Gerard Depardieu (71) krstio se ovih dana u ruskoj Crkvi Aleksandra Nevskog u Parizu te je tako prešao na pravoslavlje, piše ruski Sputnik.

POGLEDAJTE VIDEO: U kolovozu je započela obnova Notre Dame u Parizu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glumac od 2013. godine ima rusko državljanstvo. Na obredu krštenja nije bilo previše ljudi, prisustvovalo ih je svega trideset.

Kako navode tamošnji mediji, Gerard je bio živahan i ponekad bi imao pokoju hirovitu gestu, koja nije baš uobičajena za pravoslavne ceremonije. Odmah na početku odrekao se Sotone te pljucao i puhao na spomen njegova imena, pišu. 

Zbor je cijelo vrijeme pjevao, a okupljeni su se molili dok su glumca prskali vodom. Krštenje je nakon toga proslavljeno zagrljajima i uzvicima sreće. Iz Katedrale su jučer potvrdili kako je glumac ondje uistinu kršten. 

Svojedobno je izjavio da voli svoju zemlju, ali da mora priznati kako je u Francuskoj 'sve loše' i da su ljudi u Rusiji sretniji nego u Francuskoj. Osim toga, istaknuo je i kako je spreman umrijeti za Rusiju.

FRANCUSKI GLUMAC Gerard Depardieu prodao skupi restoran: Sve ide na dražbu...

Osim u filmovima o Asterixu i Obelixu, Depardieu je glumio i u filmovima 'Zelena karta', 'Čovjek sa željeznom maskom', 'Posljednji metro', 'Danton'... Od 1970. je bio oženjen za francusku glumicu i spisateljicu Elizabeth Depardieu (79), ali par se razišao 1996. godine. Glumac ima četvero djece iz prijašnjeg braka i raznih veza, a od 2005. je s mlađahnom spisateljicom Clémentine Igou, koja je oko 30 godina mlađa od njega. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • mala vatra 06.09.2020.

    Neka mu je sa srećom i sad će imati priliku dva puta slaviti Božić...

  • 06.09.2020.

    Jel Željka Markić njegov dalji rod?

  • Mirela 17 06.09.2020.

    Podsjetite nas ono zasto je otisao tj pobjegao iz francuske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare