To je to što me zanima!

Kubanska balerina 'proslavila' je Kovača: Europski sam prvak

'Zadnjih pola godine svaki sam dan minimum sat vremena vježbao za ovaj specijalistički kviz, a ponosan sam što sam bio među rijetkima koji su znali jedinu kubansku prima balerinu assolutu Aliciju Alonso', kaže Kovač
Vidi originalni članak

Ovo mi je daleko najveći kvizaški uspjeh jer je postignut u konkurenciji najboljih svjetskih kvizaša, javio nam se iz Bugarske Mario Kovač (44), koji je osvojio prvo mjesto na europskom kvizaškom prvenstvu u kategoriji 'izvedbena umjetnost'.

Iako je, kako sam kaže, na raznim kvizovima osvajao veće (financijske) nagrade, ova mu je posebno draga jer je cjenjenija u tim krugovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dobio sam zlatnu medalju. Nema vam tu financijskih nagrada. Proslavio sam s kolegama iz reprezentacije na šanku, ali prave fešte čekaju me u Zagrebu s mojim timom za kvizove te u Splitu s glumcima HNK, gdje trenutačno režiram - priča nam dobro raspoloženi Kovač. A ova ekipa odličnih domaćih kvizaša već ima i svoju 'himnu' za pobjede.

- Klapski zapjevamo ‘Gloomy Sunday’ od Diamande Gallas - dodaje Kovač, koji nije jedini naš natjecatelj koji je postigao odličan rezultat.

- Briljirao je Dean Kotiga, koji je osvojio šesto mjesto u Europi na individualnom natjecanju. Inače, na prvenstvu sudjeluje 200 ‘najjačih’ eurokvizaša, plus gosti iz SAD-a i Australije. Specijalizirani kvizovi bili su u kategorijama biznis, televizija, zemljopis i izvedbene umjetnosti - pojašnjava nam Kovač. Naravno, zanimalo nas je kako i koliko se pripremao za ovu veliku smotru.

- Zadnjih pola godine gotovo sam svaki dan minimum sat vremena vježbao baš za ovaj specijalistički kviz, a ponosan sam što sam bio među rijetkima koji su znali jedinu kubansku prima balerinu assolutu Aliciju Alonso. Pitanja iz opere sam također ‘rasturio’. Moj moto, a i zapravo moto svih kvizaša, je da je potrebno cjeloživotno učenje za neke uspjehe - rekao nam je za kraj razgovora svestrani Kovač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Pero Cigla 10.11.2019.

    Je li ovo Morana na slici? Izgleda kao da ima 65 godina xD

  • ..D a r k w o o d.. 10.11.2019.

    Ko otac i sin samo se čovjek ne može odlučit ko bi bio otac a ko sin? 😜

Komentiraj...
Vidi sve komentare