Show

Komentari 4

Kubanska balerina 'proslavila' je Kovača: Europski sam prvak

Kubanska balerina 'proslavila' je Kovača: Europski sam prvak

'Zadnjih pola godine svaki sam dan minimum sat vremena vježbao za ovaj specijalistički kviz, a ponosan sam što sam bio među rijetkima koji su znali jedinu kubansku prima balerinu assolutu Aliciju Alonso', kaže Kovač

Ovo mi je daleko najveći kvizaški uspjeh jer je postignut u konkurenciji najboljih svjetskih kvizaša, javio nam se iz Bugarske Mario Kovač (44), koji je osvojio prvo mjesto na europskom kvizaškom prvenstvu u kategoriji 'izvedbena umjetnost'.

Iako je, kako sam kaže, na raznim kvizovima osvajao veće (financijske) nagrade, ova mu je posebno draga jer je cjenjenija u tim krugovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dobio sam zlatnu medalju. Nema vam tu financijskih nagrada. Proslavio sam s kolegama iz reprezentacije na šanku, ali prave fešte čekaju me u Zagrebu s mojim timom za kvizove te u Splitu s glumcima HNK, gdje trenutačno režiram - priča nam dobro raspoloženi Kovač. A ova ekipa odličnih domaćih kvizaša već ima i svoju 'himnu' za pobjede.

- Klapski zapjevamo ‘Gloomy Sunday’ od Diamande Gallas - dodaje Kovač, koji nije jedini naš natjecatelj koji je postigao odličan rezultat.

- Briljirao je Dean Kotiga, koji je osvojio šesto mjesto u Europi na individualnom natjecanju. Inače, na prvenstvu sudjeluje 200 ‘najjačih’ eurokvizaša, plus gosti iz SAD-a i Australije. Specijalizirani kvizovi bili su u kategorijama biznis, televizija, zemljopis i izvedbene umjetnosti - pojašnjava nam Kovač. Naravno, zanimalo nas je kako i koliko se pripremao za ovu veliku smotru.

- Zadnjih pola godine gotovo sam svaki dan minimum sat vremena vježbao baš za ovaj specijalistički kviz, a ponosan sam što sam bio među rijetkima koji su znali jedinu kubansku prima balerinu assolutu Aliciju Alonso. Pitanja iz opere sam također ‘rasturio’. Moj moto, a i zapravo moto svih kvizaša, je da je potrebno cjeloživotno učenje za neke uspjehe - rekao nam je za kraj razgovora svestrani Kovač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci