Obavijesti

Show

Komentari 4

Kubanska balerina 'proslavila' je Kovača: Europski sam prvak

Kubanska balerina 'proslavila' je Kovača: Europski sam prvak
12

'Zadnjih pola godine svaki sam dan minimum sat vremena vježbao za ovaj specijalistički kviz, a ponosan sam što sam bio među rijetkima koji su znali jedinu kubansku prima balerinu assolutu Aliciju Alonso', kaže Kovač

VIDEO

Ovo mi je daleko najveći kvizaški uspjeh jer je postignut u konkurenciji najboljih svjetskih kvizaša, javio nam se iz Bugarske Mario Kovač (44), koji je osvojio prvo mjesto na europskom kvizaškom prvenstvu u kategoriji 'izvedbena umjetnost'.

Iako je, kako sam kaže, na raznim kvizovima osvajao veće (financijske) nagrade, ova mu je posebno draga jer je cjenjenija u tim krugovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

- Dobio sam zlatnu medalju. Nema vam tu financijskih nagrada. Proslavio sam s kolegama iz reprezentacije na šanku, ali prave fešte čekaju me u Zagrebu s mojim timom za kvizove te u Splitu s glumcima HNK, gdje trenutačno režiram - priča nam dobro raspoloženi Kovač. A ova ekipa odličnih domaćih kvizaša već ima i svoju 'himnu' za pobjede.

- Klapski zapjevamo ‘Gloomy Sunday’ od Diamande Gallas - dodaje Kovač, koji nije jedini naš natjecatelj koji je postigao odličan rezultat.

- Briljirao je Dean Kotiga, koji je osvojio šesto mjesto u Europi na individualnom natjecanju. Inače, na prvenstvu sudjeluje 200 ‘najjačih’ eurokvizaša, plus gosti iz SAD-a i Australije. Specijalizirani kvizovi bili su u kategorijama biznis, televizija, zemljopis i izvedbene umjetnosti - pojašnjava nam Kovač. Naravno, zanimalo nas je kako i koliko se pripremao za ovu veliku smotru.

- Zadnjih pola godine gotovo sam svaki dan minimum sat vremena vježbao baš za ovaj specijalistički kviz, a ponosan sam što sam bio među rijetkima koji su znali jedinu kubansku prima balerinu assolutu Aliciju Alonso. Pitanja iz opere sam također ‘rasturio’. Moj moto, a i zapravo moto svih kvizaša, je da je potrebno cjeloživotno učenje za neke uspjehe - rekao nam je za kraj razgovora svestrani Kovač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

15:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...