To je to što me zanima!

Lagerfeld 'napao' punije žene: Vi nemate što raditi na pistama

Kreativni direktor modne kuće Chanel 'zaradio' je tužbu francuske udruge punijih žena zbog njegovih izjava u jednom talk showu na račun žena punije figure
Vidi originalni članak

Nakon što je u veljači prošle godine razljutio obožavatelje pjevačice Adele (25) jer ju je nazvao 'malo predebelom', Karl Lagerfeld (80) ponovno se našao na udaru javnosti zbog svojih izjava. Njemačkog dizajnera s pariškom adresom tužila je francuska ženska udruga 'Lijepe, okrugle, seksi i zadovoljne' zbog njegovih diskriminirajućih izjava na račun žena punije figure u francuskom talk showu 'Le Grand 8'.

- Nitko ne želi vidjeti puniju ženu na pisti - rekao je kreativni direktor modne kuće Chanel. 

Osim toga, optužio je punije ljude za pražnjenje državne kase zbog čestih bolesti i komentirao da je 'rupa' tj. manjak u socijalnom osiguranju sve veći i 'zaražen' predebelim ljudima. 

Glasnogovornica udruge Betty Aubriere izjavila je da su ga tužili zbog klevete i njegova diskriminirajućeg stava prema punijim ljudima. 

- Takve uvrede od strane poznatih osoba moraju prestati. Muka nam je od toga. Postoji puno mladih djevojaka koje se ne osjećaju dobro u svojoj koži, a za njih je prestrašno čuti nešto tako - rekla je. 

Dodala je da sada trpe uvrede od Lagerfelda, dok je pitanje tko će već sutra to napraviti. Oko 500 ljudi potpisalo je peticiju protiv Lagerfeldovih stajališta, a među njima je najviše mladih punašnih žena koje se osjećaju stigmatizirano. 

- Dobili smo poruke mladih djevojaka koje su žrtve vrijeđanja u školi i ponekad je žele napustiti. Odlučili smo učiniti nešto za njih - rekla je glasnogovornica udruge. 

Dodala je da želi promijeniti uvriježeno mišljenje da su pretili uvijek sami krivi za prekomjernu težinu. Ističe kako nije točno da su punašni u pravilu neumjereni izjelice jer genetika u tome ima veliku ulogu.

Isprika nije dovoljna: Lagerfeld je Adele poslao Chanel torbice


Idi na 24sata

Komentari 120

  • emma123 02.11.2013.

    čovjek koji više drži do svoje mica-mace, cccc

  • MarinaTot 02.11.2013.

    Treba ga optužit za ubojstvo anoreksičnih manekenki koje umiru svake godine upravo zbog ovakvih debila poput njega... Ja sam prirodno mršava, ali kad vidim što sve hoda po pisti, dođe mi na povraćanje... Kosturi hodaju pistom... Fuj...

  • kkk74 02.11.2013.

    a što sve ku..c može napravit

Komentiraj...
Vidi sve komentare