To je to što me zanima!

Lavovi su guštali u koncertu Zagrebačkih solista u ZOO-u

Zagrebački solisti slave 65 godina od prvoga koncerta, a u četvrtak su svirali u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Smjestili su se ispred nastambi lavova i odsvirali 'Karneval životinja'...
Vidi originalni članak

Zagrebački solisti, kultni gradski ansambl, u 2019. obilježava 65 godina od prvog koncerta. Tim povodom održava niz besplatnih mini koncerata kao dar Zagrepčanima. Ovog puta zapjevali su u Zoološkom vrtu, a njihova publika bile su brojne životinje.

Solisti su se smjestili ispred nastambi lavova i odsvirali 'Karneval životinja' francuskog skladatelja Camille Saint-Saënsa. Lavovi su guštali gledajući gudače kako im sviraju, a čuli su ih i 'susjedi' poput majmuna, morskih lavova... 

Zagrebački solisti u godini slavlja svirali su kumicama i kupcima na tržnici Dolac, gdje je publika uživala u skladbama Mozarta, Sorkočevića te Gardelovom Tangu iz filma 'Miris žene', a kako se okupljeni nisu htjeli razići, Solisti su odsvirali i 'Liber tango' Astora Piazzolle. U njihovom koncertu uživali su i zaljubljeni na Valentinovo na Trgu kralja Tomislava, kao i publika u zračnoj luci Franjo Tuđman.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953., a prvi koncert održali su 1954. pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare