To je to što me zanima!

Legendarni Jimmy Stanić slavi 94. rođendan: Tek sam sa 60 dočekao pravu ženu i rekao 'da'

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnogo singlova, a posljednji studijski album 91+' objavljen 2020. godine snimljen uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića osvojio je 2021. Porina za najbolji album popularne glazbe
Vidi originalni članak

Glazbom se počeo baviti već u svojim dvadesetima, a još uvijek puni klubove i dvorane. Riječ je o legendi domaće glazbene scene, Stjepanu Jimmyju Staniću koji je proslavio 94. rođendan danas.

Jednom je prilikom izjavio kako će se sa scene povući tek kad se 'skljoka' na pozornici, a ovog Valentinova nastupit će u Tvornici kulture u Zagrebu, uz pratnju svojih 'The Boysa'. 

PRVA IZLOŽBA GLAZBENIKA Jimmy Stanić (93) otkriva nam sve o kućicama kojih je izradio na tisuće: 'Bez hobija ste biljka'

- Izvor moje vitalnosti je u sretnom braku, iako sam svoje prvo i jedino 'da' izgovorio tek sa šezdeset godina, kad sam dočekao onu pravu. Životnu snagu daju mi i glazba i humor, a ima nešto i u genima, jer je i moja mama bila dugovječna - rekao je jednom za Nacional.

Najdraži su mu nastupi sa sedam godina mlađom suprugom Barbarom Trohar (87) dok u duetu izvode već pomalo zaboravljene šlagere sa zagrebačkim štihom. 

IMA 10 ALBUMA Jimmy Stanić uskoro puni 94 godine, za Valentinovo najavio nastup u zagrebačkoj Tvornici...
- Prvi put smo zajedno zapjevali prije 37 godina u Lisinskom i publika je odlično reagirala, a drukčije nije ni danas. Mi jesmo već malo u godinama, ali mislim da to nikome ne smeta ako ste dobro raspoloženi i dobro pjevate - rekao je Jimmy i dodao kako ženina riječ uvijek mora bit posljednja.

Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere. Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnogo singlova, a posljednji studijski album 91+' objavljen 2020. godine i snimljen uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića osvojio je 2021. Porina za najbolji album popularne glazbe

Na njemu se nalaze neke od najpoznatijih pjesama kao što su 'Kobila Suzy', 'Mimi', 'Prolazi sve' i druge. Porina za životno djelo ova glazbena legenda osvojila je 2013. godine.

POGLEDAJTE TRAILER NOVOG SERIJALA SPOJ NA SLIJEPO

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 23.01.2023.

    Kakav je on gospodin samo

  • 20.01.2023.

    Čestitam, volimo te!

  • NijeRuža 20.01.2023.

    Nikad nije kasno za pravu ljubav!

Komentiraj...
Vidi sve komentare