To je to što me zanima!

Legendarni Mišo: Zdrav sam, ali i kralj danas treba reklamu

Četiri mjeseca prije na sva zvona reklamiraju nekog Joksimovića. Cijelu zemlju su izlijepili plakatima, a moj koncert su najavljivali tek dva tjedna, rekao je Mate Mišo
Vidi originalni članak

Mate Mišo Kovač (74) megaspektakl, koji je bio zakazan za prošli tjedan u Areni u Zagrebu, otkazao je tri dana prije pa su se obožavatelji odmah zabrinuli za njegovo zdravstveno stanje.

Pjevač se, tvrdi, osjeća dobro i ima kondicije za nastup, koji je sad prebacio na 23. siječnja.

- Takvim balavcima i diletantima nisam smio dati da se bave organizacijom. Tražit ću da ih sankcioniraju zbog tih kardinalnih pogrešaka - kaže. 

'Kralj je abdicirao'

Nezadovoljan i ljutit, Šibenčanin se danima prije termina otkazanoga koncerta brinuo da će biti problema jer je primijetio da je promocija loša i da su organizatori zakazali.

- Uvjeravali su me da mi ne treba reklama jer sam jedini kralj estrade, na što sam im odgovorio da je kralj abdicirao - objašnjava Kovač. Dodaje kako je bio prvi domaći izvođač koji je pjevao u Areni Zagreb. Na koncert 2009. došlo je više od 20.000 obožavatelja, a sad ih je jedva 2000 kupilo kartu. Mišo je predlagao organizatorima da snize cijenu, što su oni i prihvatili.

Na koncerte mi dolaze uglavnom zaljubljeni mladi ljudi

- Pjevao bih ja i za 2000 ljudi, ali znam da me želi čuti narod iz cijele Hrvatske, a ja sam tu prvenstveno zbog ljudi. Stalo mi je samo do onoga što publika kaže, a oni me žele i slušati i vidjeti. Baš zato već pripremam novi repertoar pjesama za koncert - kaže pjevač, koji ne odustaje od estrade iako je već nekoliko puta operirao srce. S kćeri Ivanom (38) Mišo večeras pjeva u istarskom Žminju, a dva dana poslije Božića putuje u Široki Brijeg, gdje ima dogovoren koncert. Nakon toga posvetit će se spektaklu u Zagrebu. Uvjeren je da će ga slušati obožavatelji iz cijele Hrvatske.

Novac mi nikad nije bio prioritet, pjevam samo zbog publike

- To vam je kao kad igrate nogomet i neki igrač zabije dva-tri gola. Možda je igrač do njega trčao po cijelom igralištu puno više, ali pamte se samo pobjednici. Ja sam taj pobjednik - kaže Šibenčanin. Pjevač dodaje kako na sve njegove gaže dolazi 70 posto mladih jer vole slušati njegove pjesme kad se zaljube. Veseli se kad u publici vidi i starije obožavatelje koji su ga slušali u vrijeme kad je, tvrdi Mišo, prodavao više od 20 milijuna ploča.

Napravit ću lom

- Poslije splitske, zagrebačka publika je najbolja. To će biti totalni lom. Imam izvanredne fanove i naviknuo sam se na rasprodane dvorane. Želim da sve bude puno. Ovo ne radim zbog novca - rekao je glazbenik. U Areni će mu se na pozornici pridružiti i prijatelji s estrade, ali Mišo još ne želi reći imena.

Naša estrada je trenutačno dno dna. Diskografija nam je mrtva


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare