To je to što me zanima!

Ljetne večeri EXIT-a spremne su za sve zaljubljenike kazališta

U četvrtak se tako predstavlja klasa Dolenčić s 'Tartuffe', u Dvorani F22, u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici. Veliki potencijal i uspješne karijere u ovoj predstavi najavljuju Danijela Evđenić, Rok Juričić i mnogi drugi
Vidi originalni članak

Predstava 'CABAres CABArei' Zijaha Sokolovića danima unaprijed bila je rasprodana. A 'Ljetne večeri' teatra EXIT donose nam nova sjajna gostovanja.

U četvrtak se tako predstavlja klasa Dolenčić s 'Tartuffe', u Dvorani F22, u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici. Veliki potencijal i uspješne karijere u ovoj predstavi najavljuju Danijela Evđenić, Rok Juričić, Rea Kamenski - Bačun, Toma Medvešek, Dea Presečki, Eugen Stjepan Višić, Matej Đurđević i Iva Šimić-Šakoronja.

Na istome mjestu, dan kasnije, na programu je 'Što se bijeli u gori zelenoj?'. Gostovanje je to Teatar Kabare Tuzla, Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Art Centar Ankata.

dugogodišnji suradnici Teatar Exit oprostio se od Saše Anočića dirljivom porukom: 'Bez tebe neće biti isto, bila je čast...'
- Dokumentarno-igrana predstava ‘Što se bijeli u gori zelenoj?’ je duodrama rađena po motivima ‘Hasanaginice’. ‘Hasanaginica’ se koristi kao simbol kroz koji se tematizira položaj žene u odnosu na sistem, tradiciju i religiju u patrijarhalnom društvu.

Predstava ‘Što se bijeli u gori zelenoj?’ otvara mnoga pitanja o ravnopravnosti i nasilju nad ženama, upućuje na mnoge propuste, ne samo našega društva, nego i civilizacije. Crpeći inspiraciju iz mentaliteta bosanskohercegovačkog čovjeka redateljski okvir i dramaturška linija predstave mogu se preslikati na bilo koje geografsko područje, što način na koji se pitanje žene promatra čini univerzalnim i izvanprostornim - stoji u najavi ovoga djela.


U subotu je na rasporedu predstava 'Udarna vijest', gostovanje Trinidad d.o.o., Novi Sad te Beoart i Kulturni centar Grad, Beograd, a koja se bavi fenomenologijom masovnih komunikacija u suvremenom društvu, s posebnim fokusom na odnos medija i straha, odnosno na medijski generiranu paranoju...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare