To je to što me zanima!

Maloljetnoj kćeri Crnog Džeka oduzeli gradski stan u Zagrebu

Pokojnima Slavku Brankovu i Marini Nemet Grad Zagreb dao je na korištenje stan u Strojarskoj ulici. Njihova kći Tena 1. kolovoza morala je napustiti obiteljski dom
Vidi originalni članak

Roditelji Marina Nemet i Slavko Brankov umrli su od raka. Brigu o Teni (18) preuzela je baka Slava Nemet.

Grad Zagreb dodijelio je glumačkom paru na korištenje stan od 55 kvadrata na petom katu u Strojarskoj ulici. Slavko Brankov, najpoznatiji po ulozi Crnog Džeka u “Smogovcima”, umro je 2006., a Marina Nemet 2010. godine. Njihova kći Tena Nemet Brankov 1. kolovoza morala je napustiti obiteljski dom. Tako je odlučio Grad Zagreb.

Takva bešćutnost osupnula je glumce.

- Ne vjerujem da bi gradske vlasti takvo što dopustile - rekla je šokirana Anja Šovagović Despot.

Poslije smrti roditelja, skrb o tada maloljetnoj unuci preuzela je Slava Nemet, a Tena je nastavila koristiti stan u Strojarskoj. Djevojka je, doznajemo iz Ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, prije šest dana sporni stan predala Gradu te od majčine ušteđevine kupila stančić u Držićevoj.

Tena o tome ni danas ne priča. Govori se da su joj iz Grada rekli da nisu socijalna ustanova koja treba brinuti gdje će i od čega živjeti. Riječi su to ljudi koji su i sami roditelji, pa nimalo ne čudi što su razbjesnile zagrebačke glumačke krugove.

Nina Erak i Boris Svrtan

Ljutiti glumci pitaju se kako političari i njihove obitelji mogu mirno živjeti u skupim gradskim stanovima, dok se djeca kolega glumaca iz njih izbacuju.

- Znam da Grad nije socijalna ustanova, ali nije trebalo biti ovako bezosjećajno. Moglo se pronaći rješenje, možda razgovarati o otkupu ili joj dopustiti da ondje živi dok ne završi studij. Tena je kći moje divne prijateljice. Kad mi je rekla što joj se događa, plakala sam zajedno s njom - rekla nam je Nina Erak, glumica Satiričkog kazališta Kerempuh. Njen suprug Boris Svrtan, profesor na Akademiji dramske umjetnosti, ogorčen je na Grad.

- Puno političara i njihovih bivših supruga trebalo bi nakon ovoga otići iz ‘svojih’ stanova. Hrvatska je socijalna ustanova samo za njih - kaže Svrtan.

Glumci su uvjereni da je Tena morala napustiti stan jer je netko “bacio oko” na njega. Zanima ih kome će ga dodijeliti.

Sve će pomno pratiti i prenositi javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 278

  • bolji život 11.08.2012.

    Ovi koji je brane bit će i sami koriste gradske stanove. Očito se prestrašili.

  • emmawitch 08.08.2012.

    covijek je dobio stan jer je glumac, moj tata koji je hrvatski branitelj i ima papire da dobije zemljiste ili stan nemoze dobiti iz razloga koji nam niko nikada nije rekao, svi govore da papiri jesu vazeci ali dobiti se ne moze nista..oni su glumili i zaradjivali mau love moj stari niti moze naci posao niti ima ista od toga sto je skoro svoj zivot dao za domovinu koja ga gazi.

  • una222 07.08.2012.

    moja kći ima 29 godina nema stan a ni posao iako se školovala i nije ostala samo na srednjoj školi i da ostane bez roditelja ne .bi bilo takve ušteđevine da si kupi garsonjeru ni manje ni više već u Zagrebu, svaka čast glumcima ali oni nijednu predstavu ne odrade besplatno imaju plaću i još puno drugih pogodnosti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare