To je to što me zanima!

'Mamina smrt mi je donijela golemo emotivno sazrijevanje'

Najvažnija poruka koju bih poslala onima koji se u svojoj obitelji nose upravo s Alzheimerom je to da – biti bolestan nije sramota. Nije sramota tražiti pomoć, ispričala je voditeljica
Vidi originalni članak

Tatjanu Jurić (39) trenutačno gledamo kao voditeljicu emisije 'Zdravlje na kvadrat' na Novoj TV. Jedno vrijeme izbivala je s malih ekrana, ali sada kada se vratila kaže kako je ludnica i brzina rada i dalje ista.

- No to je čar medijskog posla općenito, a osobito televizije. Rokovi su jučer, često imaš dojam da nećeš stići obaviti sve što trebaš - organizirati sugovornike, snimiti materijal, pripremiti za montažu i slično, a onda se opet sve nekako posloži - rekla je za Večernji list.

POGLEDAJTE VIDEO: Tatjanu Jurić skoro nisu pustili u klub

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bez obzira što vodi emisiju o zdravlju, Tatjana već godinama živi zdravim životom.

- Kralježnicu sam ozlijedila još u srednjoj školi, zaradila herniju diska i od tada sam svjesna, želim li živjeti bez boli, vježbati jednostavno moram. Tako da se, po tom pitanju, trudim biti redovita. Nedavno sam počela vježbati tzv. lagree fitness, i to mi dođe kao prava terapija. Kad mi posao dopusti, trudim se kuhati doma i znati što u organizam unosim od namirnica, začina i masnoća, a sada, dolaskom proljeća, veselim se i suncu - lijepo vrijeme i mogućnost boravka na otvorenom čini nas aktivnijima, zadovoljnijima i zdravijima - ispričala je. 

Tatjani je prije tri godine preminula majka nakon dugogodišnje borbe s Alzheimerom.

- Mamina mi je bolest osobno donijela golemo emotivno sazrijevanje i posložila prioritete na najbrutalniji način. Kad je član naše obitelji bolestan, bolesna je i čitava obitelj i odjednom se sve iz temelja mijenja. Kao i svaka druga bolest, i Alzheimer je ohol na svoj način – možda i više jer mogu proći godine do postavljanja dijagnoze, godine u kojima simptome bolesti pogrešno tumačiš kao loš dan, dio karaktera ili svojevrsno nezadovoljstvo svakodnevicom. Dok se snađeš u cijeloj situaciji, već pomalo bude kasno. Teško je zatim osjetiti koliko smo u bolesti prepušteni sami sebi, koliko smo mali i u nekom trenutku shvatiti koliko smo bespomoćni. Najvažnija poruka koju bih poslala onima koji se u svojoj obitelji nose upravo s Alzheimerom je to da – biti bolestan nije sramota. Nije sramota tražiti pomoć. Mnogi i dalje, upravo zbog ovoga, kažu mi u Udruzi Alzheimer, odbijaju potražiti pomoć - ispričala je Tatjana.

Nakon majčine smrti kupila je kuću u Dalmaciji te je sada zove 'Maminom kućom'. 

- Naslanja se na rodnu kuću mog oca i nalazi se tik do predivne prirode u NP Krka. Bit će to lijepa obiteljska ljetna oaza, a moj brat, šogorica i ja šalimo se da će biti i dobra penzija. Jako se veselimo njezinu uređenju, epidemija nas je malo usporila, ali nadamo se da će radovi brzo početi - ispričala je. 

Voditeljica se prisjetila i nekih svojih televizijskih i radijskih gafova.

- Lupanje glavom o televizijski pult i pucanje od smijeha misleći da više nismo u programu uživo, a bili smo. Ili psovka koja mi je pobjegla u radijski eter, misleći da sam spustila mikrofon, a nisam. Tko radi, taj griješi; javni posao, javne pogreške, no nekako sam s godinama shvatila da gledatelji i slušatelji takvu nesmotrenost vole, pored svog profesionalizma, vole vidjeti i malo ljudskosti. Dogodi se - ispričala je.
 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Ellie29 02.03.2021.

    Meni je ona bas lijepa samo uvijek isti clanak zbog mame, nije mi to kul.

  • eddie 02.03.2021.

    mlaka i nezanimljiva

  • 02.03.2021.

    kako se ta zenska prenemaže to nisu istine....prosla je od nogometasa do "poduzetnika" ....birala je i prebiravala a sad kad su je stisle godine ni kućeta ni maćeta.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare