To je to što me zanima!

Manekenka nepomično pozirala s vranom na otvorenju izložbe

Performans je osmišljen u frojdovskom ključu koji se odnosi na Leonardov kompleks majke Katarine, stoji u pozivnici za izložbu
Vidi originalni članak

Dimitrije Popović je čovjek koji bi napunio Jelačićev plac, izjavio je Milan Bandić (64). Zagrebački gradonačelnik u subotu u podne otvorio je izložbu hrvatskog kipara i slikara Dimitrija Popovića (68) “Božansko i demonsko u Leonarda da Vincija, u povodu 500. godišnjice smrti renesansnog genija”.

U Studiju Galerije Josip Račić sve do 5. siječnja posjetitelji će moći vidjeti radove iz dvaju razdoblja - između 1980. i 1982., kad se Popović bavio prolaznošću i smrću, te one novije radove u kojima na vlastiti način interpretira najvažnija djela talijanskog slikara, poput “Posljednje večere” i “Mona Lise”.

I ovoga je puta Popović organizirao performans u suradnji s manekenkom Ivanom Majstorović. Dok su posjetitelji gledali slike umjetnika, manekenka je stajala nasred galerije s kosturom vrane.

- Performans je osmišljen u frojdovskom ključu koji se odnosi na Leonardov kompleks majke Katarine - stoji u pozivnici za izložbu.

Dosad je izlagao na 45 samostalnih i više od 200 skupnih izložbi te je jedan od najpoznatijih hrvatskih likovnih umjetnika.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA': 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare