To je to što me zanima!

Marijan Ban u Zagrebu je napravio dalmatinsku feštu

Splitska legenda Marijan Ban i njegovi Diktatori, održali su veliki koncert u Tvornici kulture na kojem je Ban izveo svoje bezvremenske hitove
Vidi originalni članak

Splitska legenda Marijan Ban i njegovi Diktatori, održali su veliki koncert u Tvornici kulture na kojem je Ban izveo svoje bezvremenske hitove i pokazao zašto od raspada Daleke obale još uvijek nismo dobili dostojnu zamjenu za njihov mediteranski pop.

Tvornica je pulsirala u ritmu antologijskih hitova kao što su „Morska vila“, „Di si ti“, „Sa' mi je ža“, „Ruzinavi brod“, „Ovo nije moje vrijeme“, „Od mora do mora“, „Daleka obala“, „Noć je prekrasna“, „14 palmi'' i mnogi drugi. Od početka do kraja koncerta, publika je pjevala s Banom dajući mu do znanja da su njegove pjesme danas jednako veliki hitovi kao i u vrijeme kad su nastale.

Banov prateći bend, Diktatori, već su standardno bili na visini zadatka i savršeno su oživjeli atmosferu 90-ih, kada je Obala bila na vrhuncu,  kojim je odisala cijela dvorana.

Bana su u pjesmi pratili Fiumensi, a dvostruki izlazak Banovog velikog prijatelja Nene Belana na pozornicu, izazvao je prvi veliki prolom oduševljenja. Kako je i sam Ban više puta naglasio, Neno mu je gost na koncertima već 30 godina i prateći vokal na gotovo svim pjesmama, pa ni ovaj događaj nije mogao proći bez njega.

Veliki hit "A šta da radim" potaknuo je Juricu Pađena, koji je bio Banov gost iza pozornice, da izađe na pozornicu i zasvira gitaru s Diktatorima, na što je publika još jednom oduševljeno reagirala.

Veliko iznenađenje koncerta bio je poznati košarkaš Roko Ukić, koji je kao gost-bubnjar pokazao da bubnjarskim palicama barata jednako dobro kao i košarkaškom loptom i njegove su solo dionice na bubnjevima svakako među najsjajnijim trenucima ovog koncerta.

Publika Bana nije puštala s pozornice, a on im je, u maniri najboljeg zabavljača, pjevao pjesme bez unaprijed smišljenog bez repertoara, odgovarao na njihove molbe, smijao se, pričao anegdote i još jednom pokazao da karizma može zamijeniti savršen glas.

Njegov iskreni vokal svakog je posjetitelja vratio u vrijeme u kojem je otkrio pojedinu pjesmu Daleke obale, a publika svih generacija gotovo je tri sata, uz ruke u zraku, pjevala s njim na ovoj ultimativnoj dalmatinskoj fešti u srcu Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • RollingTeleport 18.12.2014.

    pijan ko cuskija

Komentiraj...
Vidi sve komentare