To je to što me zanima!

Mario Kovač: Navikli smo na terasu, bez nje to nije Jabuka

Kovač je u studiju 24sata pričao o tome kako politika i vlast 'nagrizaju' tkivo starog Zagreba i njegovih kultnih prostora pa na tim mjestima grade bezlične zgrade i parkirališta
Vidi originalni članak

Redatelj Mario Kovač DJ-irao je večer prije nego što su 'podmukle snage građevinskog lobija pod okriljem noći' prisvojile terasu Jabuke.

POGLEDAJTE RAZGOVOR IZ STUDIJA 24SATA:

Smatra kako ova sprega politike i vlasti malo po malo nagriza tkivo starog Zagreba i njegovih kultnih prostora. Na njihovim mjestima grade bezlične korporativne zgrade, kioske ili fontane.

- Sve je to muljaža i borba za prostore na dobrim lokacijama, a Jabuka to očito je - rekao je Kovač. Priča da je u Jabuci uvijek bila dobra atmosfera.

- Svi su navikli na tu terasu, uz nju me vežu sjećanja. Ona je sastavni dio kluba, bez nje to nije Jabuka - kaže redatelj.

Priča kako mu je jako neobična činjenica da u Gradu kažu kako će se na tom mjestu graditi dječje igralište, dok radnici pričaju drugu priču. Oni pak tvrde kako se gradi novo parkiralište.

Kovač Jabuku opisuje kao klutni klub u kojem je stalo vrijeme. Uvijek zna koga tamo može pronaći, a i 'plejlistu' već zna napamet iako on nikad nije bio 'Jabučar'. Najčešće je zalazio u Močvaru u kojoj još uvijek DJ-ira. Otkrio je kako mu prijatelji često kažu da pripazi na njihovu djecu koja također tamo odlaze.

Kaže kako je Jabuka Zagrebu neophodna jer kulturu u gradu razvijaju klubovi, a svi domaći bendovi počinjali su na takvim mjestima.

- Nama nedostaje taj profil klubova. Svake godine novi studenti dolaze na 'hodočašće' u Jabuku. Zalaze u klub o kojem su slušali - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • siroce777 05.01.2017.

    ako je taj klub spao na to da ga ti braniš,onda ga stvarno treba zatvoriti

  • zmaajo 04.01.2017.

    Ma ne treba, milance ce to malo priuredit u "domaćem" stilu i dovest svoje od doli, sa harmonikama :)))) Hercegovci su split isprofanirali, ali nije ni zagreb daleko

  • OrcaPerestrojka 04.01.2017.

    Meni skoro isto jel bio cilu večer u pušnici ili u Jabuci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare